Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja do B6 2.0 130KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wszystko zależy od gaziarza.Jak jest partacz to spartoli choćby nie wiem co ;p

Opublikowano

Ja na początku roku założyłem lovato smart do ALTka. Przejechałem jakieś 10 tys. jak do tej pory i w sumie jestem zadowolony. Też miałem duży dylemat co wybrać zastanawiałem się nad BRC albo sagiem z wtryskiwaczami hany. Gazownik w końcu powiedział mi, że może mi założyć co tylko chcę ale do tego silnika lovato w zupełności wystarcza a jest tanie. Poza tym jest to kompletna instalacja i mam na nią 2 lata gwarancji. Zapłaciłem za całość 2400 z wlewem pod klapką :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od siebie dodam coś innego - po wielu konsultacjach do swojego ALTeka zdecydowałem się na zestaw LPG techa i z tego co czytałem o wiele bardziej obecnie rozwijanego, niż stagi (na forum techa wypowiadają się byli projektanci stagów, którzy stworzyli techa)

-wtryski dragony czarne podwójne - porównywane przez wielu do hany

-parownik kme silver,

-butla 51 w koło

-sterownik tech 204 - trochę już starawy soft ale gazownicy uznali, że to wystarczy

-wlew w klapce

taki ot zestaw w granicach 2500 zł - narazie za mało km przejechałem, żeby ostro zachwalać ale potencjał jest i póki co jestem więcej, niż zadowolony bo jazda nawet w najmniejszym szczególe nie odbiega od tej na PB.

Opublikowano
...na forum techa wypowiadają się byli projektanci stagów, którzy stworzyli techa...

a co mają mówić?

---------- Post dopisany at 08:18 ---------- Poprzedni post napisany at 08:17 ----------

:facepalm:

Opublikowano
...na forum techa wypowiadają się byli projektanci stagów, którzy stworzyli techa...

a co mają mówić?

---------- Post dopisany at 08:18 ---------- Poprzedni post napisany at 08:17 ----------

:facepalm:

Dobra trochę źle to ująłem, bardziej chodziło mi o fakt, że Ci z techa na forum doradzają i rozwiązują problemy, a instalacje polecali mi gazownicy choć wiadomo, najlepiej samemu podjechać, bo silnik też trzeba ocenić :) sory za zamote

Opublikowano

Witam, chciałbym zapytać się o instalacje do ALT. Gazownik zaproponował mi komputer i parownik KME, wtryski Valteca ewentualnie za dopłatą hanny. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Kolego przejrzyj parę tematów tutaj albo na lpg-forum to zobaczysz, żadnych Valteków, Reg'ów i innego shitu po 150zł za listwe :facepalm:

Hany czerwone/ zielone wg uznania gazownika.

Ile ci powiedział za instalacje z Valtekami a ile z Hana?

Opublikowano

2100 z Valtekami, 2400 hana czerwone czyli różnica nie jest duża

Opublikowano

W normie, biorąc pod uwagę że Valteki pewnie właśnie kolo 150zł za listwe, a hany ok 100 sztuka

Opublikowano

Nie ma co się tutaj rozczulać bierz hany bo różnica w cenie jest śmieszna.

Opublikowano

Dziś byłem na poprawce no i własnie taki zestaw jak Ci zaproponowano + Hany zielone się moim zdaniem sprawdza.

Tylko temperatura przełączania tak koło 30 stopni bo zanim się rozgrzeje będzie szarpał przy mocniejszym depnięciu.

Jak mnie gazownik przewiózł 1.8zł i nadal szło na gazie, to stwierdziłem, że ja po prostu jeździć nie umiem tym autem bo jestem za delikatny xD

Opublikowano

U mnie tez musi byc 30 st i tez ladnie cieka, tyle że ja mam lpg tech g wtryski dragony

Opublikowano

To tak przy okazji powiedz mi czy na gazie Ci się dobrze zbiera z 5 biegu ? Bo gazownik usilnie mi wmawiał, że tak od 90-100km/h to nie będzie tak elastyczny na gazie i wypadało by redukować do każdego wyprzedzania, na co ja mu powiedziałem, gdzie ma się puknąć bo jak do niego jechałem to w miarę był... i ustawić tak żeby był teraz ... Połowicznie mu się to udało, jednak mam trochę zastrzeżenia czy na pewno dobrze ...

Opublikowano

Gdzie macie zrobione wciecie w przewody do ogrzania reduktora? Może ktoś wstawić foto jak to wygląda..

Opublikowano

Dzięki Panowie, Co do wtrysków to rozwiane watpliwosci, wole doplacic i miec cos pewnego, a czy instalacja KME to dobra bedzie dla tego auta?

Opublikowano

Szukaj lepiej ogarniętego gazownika bo założyć to każdy potrafi a ustawić niewielu ;)

Na instalacje złego słowa nie powiem, a gazownika trzeba cisnąć, żeby zrobił dobrze jak mu się za pierwszy razem nie udało :facepalm:

Opublikowano

Ja mam Brc seqent24 i też bez żadnych problemów :) chyba że zużycie oleju :) jak w prawie każdym alt-ku. Zrobiłem już 17000 i jest BDB. Jest dużo instalacji na wysokim poziomie a ceny aż tak bardzo sie nie różnią.Podstawa to dobry gazownik , bo nawet najlepszą instalke można źle załóżyć.Pozdrawiam!

Opublikowano

A mi zaproponowali do mojego Audi :

1.Sterownik tech 224 lub Stag 4 plus (nie wiem który wziąść)

2.Reduktor Stag AC R01

3. Wtryski AC W01

Czy to dobra instalacja będzie:

Audi A4 B6 2.0 ALT Avant 131 KM