DraKio Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 witam dzis odpalilem auto jak zawsze i w miescie dopiero uslyszalem ze chodzi jak polonez... klekocze na wolnych obrotach dzwiek slychac gdzies jakby pod zbiorniczkiem wyrównawczym w glowicy dzis rozebralem rozrzad ustawilem od nowa i dalej to samo czytalem cos o jakims zaworku a moze ktos spotkal sie z tym i naprawil w inny sposob? jak jest glosniej raz ciszej ale klekocze
dawid_sc Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 a tam masz hydropopychacze??bo nie pamietam
dawid_sc Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 jak masz to moze sa wyslizgane i nie pompuja sie olejem i stuka;p
DraKio Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2013 jutro bede rozbieral zobacze co tam jest nie tak ---------- Post dopisany 12-08-2013 at 15:16 ---------- Poprzedni post napisany 04-08-2013 at 21:44 ---------- okazalo ze ze nie leci olej na prawa glowice i stuka dlatego i jest nawet zatarty walek rozrzadu;/ rozebralem wszystko i czyscilem kanaly i zaworki i dalej nie leci olej na prawa glowice a na lewa leci nie wiem co jest;/
dawid_sc Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 pompa oleju czasem nie konczy zywotnosci?? jaki stan lancuszka jest i zobacz smok czy nie zatkał sie
Lele Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 2 lata temu miałem ta sama akcje, popychacze Ci stukają. Ja wymieniłem wszystkie ale teraz pewnie wymieniłbym tylko te wadliwe. U mnie całą miskę olejową musieli wywalić i czyścić wszystkie kanały. A pompe masz dobrą bo podaje na drugą stronę
dawid_sc Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 a nie czysciles czasem jakiegos elementu np pokrywy zaworow i nie wpadlo Ci nic w kanaly albo silikon jakis czy cos???;p
Lele Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Nie wpadło mi bo ja nie robiłem:wink: ale my doszliśmy do wniosku że olej był wymieniany kilka"dziesiąt" tysi wczesniej:facepalm: zwal miske i ją też wyczyść zanim ruszysz auto:wink:
DraKio Opublikowano 20 Września 2013 Autor Opublikowano 20 Września 2013 panowie i auto znow wrocilo na drogi;) wymiana glowicy pomogla brak cisnienia oleju na walek rozrzadu i walek zatarty i stukało nowa glowica z walkiem i moc wrocila:)
Lele Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Napisz jeszcze jaki koszt tej operacji, ja za same popycha dałem ok 500PLN. . Na szczęście w porę zdążyłem zareagować i uratowałem głowice i wałek
DraKio Opublikowano 31 Października 2013 Autor Opublikowano 31 Października 2013 300 zl z glowica uszczelkami itp itd cala operacja ale niestety po 2 tygodniach zatarl sie silnik teraz czeka drugi na zalozenie;)
Rekomendowane odpowiedzi