radko123 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam Jak odpalę po dłuższym postoju powyżej 4 godzin to przez pierwsze 2 sekundy coś głośno tak jakby metalicznie rzęzi, bzyczy w silniku gdzieś w okolicach zaworów. Auto mam od miesiąca i wydaje mi się ze przez pierwszy tydzień tego objawu nie było. Co to może być? pozdrawiam i proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki.
soul87 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 napinacz łancuszka spinającego wałki hałasuje zanim dostanie olej, pewnie zaczyna się powoli koniec jego żywota Jaki przebieg?
radko123 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2013 ...przebieg 205 tyś Czy mam już go wymieniać? Co się może stać jak padnie całkiem?
Rafal-L Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 sprawdz najpierw najprostrze rzeczy, czyli cisnienie oleju.... przyczyn halasowania moze byc wiele
edekxp Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jaki masz olej? U mnie na castrolu też troszkę czasem jargotało, zmieniłem na motula i cisza.
radko123 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2013 castrol edge professional long life 5W-30 taki lał pierwszy właściciel od nowości. Niedługo będę zmieniał, myślisz że motul będzie lepszy? Jaki dokładnie olej masz u siebie i gdzie kupujesz bo słyszałem że można trafić na podróbę? pozdrawiam
edekxp Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 castrol edge professional long life 5W-30 taki lał pierwszy właściciel od nowości. Niedługo będę zmieniał, myślisz że motul będzie lepszy? Jaki dokładnie olej masz u siebie i gdzie kupujesz bo słyszałem że można trafić na podróbę?pozdrawiam Motul 8100 x-cess Kupowałem od "kolegaberlin" Teraz "Filtry Gdańsk" Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi