Grzesiek234 Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam Zapewne nikt znowu nie odpowie ale i tak zapytam. Czy concert II na CD może wyświetlać RDS na FIS? Może byc odp. tak lub nie - to już mi dużo podpowie. pozdrawiam
proton2 Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Może. Przy czym z tego co zauważyłem u siebie pokazuje tylko tą główną informację, na której stacje wysyłają swoją nazwę, bądź np. Zet-ka wykonawcę aktualnie granego utworu. Nie udało mi się zobaczyc np. radio textu. W B5 pewnie trzeba podciągnąc CAN z zegarów żeby to działało.
pre_pl Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Może. Przy czym z tego co zauważyłem u siebie pokazuje tylko tą główną informację, na której stacje wysyłają swoją nazwę, bądź np. Zet-ka wykonawcę aktualnie granego utworu. Nie udało mi się zobaczyc np. radio textu. W B5 pewnie trzeba podciągnąc CAN z zegarów żeby to działało. od 2000 mogą B5tki mieć już CAN do zegarów
Grzesiek234 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Opublikowano 28 Lipca 2008 Dzięki za odzew Czyli jeśli mam zegary VDO 12 i pociągnę cany to powinno chodzić? Czy nikt tego jeszcze nie robił, musiał ktoś mieć juz taki problem? Dzwoniłem do aso audi to zaczeli coś mięszać jakby sami nie wiedzieli. Jeszcze raz dzięki że ktoś się w końcu odezwał
jacekm Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Ja robiłem coś takiego z RNS-E. Działa Mam zegary VDO z cyfrowym zegarkiem (wyswietlacz) i wskażnikami od ładowania i temp. oleju Sprawa bardzo prosta
Grzesiek234 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Opublikowano 29 Lipca 2008 Wielkie dzięki za odzew bo do tej pory wszyscy mnie głównie olewali. Wracając do tematu ja chyba tez mam takie zegary bo też mam te wskaźniki, Czyli podsumowując pociągne dwa kable od licznika, coś tam zmienię Vagiem i gut chodzi jak np. w B6?
jacekm Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Najprawdopodobniej tak Ja zakładałem RNS-E i kodowalem przy czynnym udziale Alvaro (tel i GG ) Nie było podświetlenia i gasła po 30 min. Po podłaczeniu sygnału CAN z licznika wszystko "zagrało" na medal Musiałem też wyjmować bezpiecznik licznika bo jakies tam cuda sie działy, juz wiem, nie mogłem wpisać kodu navi Powodzenia PS Jest post na temat tego podłączenia , nie pamiętam jednak gdzie dokładnie, musisz poszukać W liczniku najważniejsza jest chyba obecność zegarka w formie "wyświetlaczowej". Jak masz okrągły to może być kłopot
Grzesiek234 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam Dzisiaj skontaktowałem się z Alvaro i też potwierdził że wszystko powinno grać, wspomniał że jak kanały 60,61,62 mają jakieś wartości to znaczy że są aktywne i być może będzie działać bez ingerencji Vagiem - co o tym myślisz? Dodam że nie mam vaga i muszę jechac i komuś płacić za sprawdzenie tego dlatego nie podaję bardziej konkretnie jakchś danych. Zegary mam wszystkie elektroniczne plus wskaznik temp. oleju i ładowania, rocznik po numerach 2001. pozdrawiam Grzesiek
skalarx Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Wielkie dzięki za odzew bo do tej pory wszyscy mnie głównie olewali. Wracając do tematu ja chyba tez mam takie zegary bo też mam te wskaźniki, Czyli podsumowując pociągne dwa kable od licznika, coś tam zmienię Vagiem i gut chodzi jak np. w B6? Nie wspomniałeś o mnie :polew: :polew:
jacekm Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam Dzisiaj skontaktowałem się z Alvaro i też potwierdził że wszystko powinno grać, wspomniał że jak kanały 60,61,62 mają jakieś wartości to znaczy że są aktywne i być może będzie działać bez ingerencji Vagiem - co o tym myślisz? Dodam że nie mam vaga i muszę jechac i komuś płacić za sprawdzenie tego dlatego nie podaję bardziej konkretnie jakchś danych. Zegary mam wszystkie elektroniczne plus wskaznik temp. oleju i ładowania, rocznik po numerach 2001. pozdrawiam Grzesiek Jak zegary masz odpowiednie to będzie działać. Musisz, chyba jednak "przeprowadzić" kodowanie VAG-iem, jak nie to jeszcze lepiej Jak nie masz, to podjedź na spot w swojej okolicy. Koledzy zapewne pomogą Jak nie możesz być na spocie to poprowadź kabelki od licznika i wtedy pojedź do speca i tyle. Zapłacisz za samo kodowanie Pozdrawiam
Grzesiek234 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Opublikowano 30 Lipca 2008 Ok to już wszystko jasne. Podsumowując dla potomnych: jak masz odpowiednie zegary (VDO 12 -białe podświetlenie, zegarek cyfrowy, II lift) to mozna podpiąć w B5 radio concert II sterowane przez magistralę CAN - tak aby wyswietlało info na FISie i wszystko działało. Nie potrzeba drogiego CAN BUS adaptera, tylko wystarczy pociągnąć dwa przewody z licznika do radia i ew.zmienić ustawienia VAGiem. Opis jak to zrobić wyszukać na forum. Podziękowania za pomoc dla: Alvaro , Skalarx i Jacekm
Rekomendowane odpowiedzi