mjus21 Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam Chce założyć instalacje gazową do A4 1.6 ale mam niesprawny przepływomierz. na benzynie objaw jest taki skaczą obroty na biegu jałowym. byłem zapytać dzisiaj o instalacje i powiedziano mi że można, nic sie złego nie stanie tylko bedzie sie zachowywał tak samo jak na benzynie? Odp czy to prawda i czy można ja założyć?? pozdrawiam
czaja77 Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 witam hm i mnie to bardzo ciekawi??bo podejrzewam ze i ja mam walniety instalacje zakladalem tydzien temu obroty mi skaczo 840 ,860 jak spytalem czy przeplywomierz ma wplyw na lpg powiedzieli mi ze nie jestem ciekaw??pozdrawiam
wesz82 Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 witam po pierwsze skad wiesz ze masz nie sprawny przeplywomoierz?po podlaczeniu pod kompa wyskoczyl blad?jezeli chcesz zaklad instalacje gazowa to musisz miec sprawne auto,wyobraz sobie ze gazownik w razie jakich kolwiek problemow powie ci ze auto nie bylo sprawne w 100 procentach!proponuje naprawic problem obrotow a pozniej wzyta u gazownika!
ajax Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Umm kolego na walnietej przeplywce samochod wcale nie chce jechac i pali 35L na sto Jezeli nie masz takich objawow to przeplywka ok. Tak jak koledzy mowia.... najpierw doprowadz samochod do stanu jak trzeba zeby pozniej gazownik nie powiedzial ze juz tak bylo. Nic nie ma prawa falowac a jak na benzynie bedzie to nigdy Ci gazu nie skalibruja bo powiedza ze to przez benzyne......
ajax Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 To moze nie byla do konca zepsuta #edit wlasnie skojarzylem ze takie objawy jak wymienia kolega mstan to mialem na odlaczonej przeplywce ( czyli bez ).... pewnie to ma znaczenie co dokladnie ulega uszkodzeniu i jaki jest odczyt. Moj znajomy ma silnik ADR i jak mu padla przeplywka to samochod wcale jechac nie chcial a i palil bardzo duzo ... wiadomo ze nie 35 litrow - to bylo dla podkreslenia dramatyzmu sytuacji
adamq Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Auto musi być w pełni sprawne. Jeżeli zaadaptujesz sekwencję do auta które pracuje w trybie awaryjnym to nie nie uda Ci się napisać poprawnej mapy wtrysku gazu. Auto musi dobrze pracować na benzynie. Ewentualnie można założyć LPG i po naprawie napisać ponownie mapę wtrysku dla gazu...
MIIKEW Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 cze właśnie kupiłem przepływomierz regenerowany bosha i chce go założyć, ale nie wiem co potem, przecież jeździłem z wypiętą przepływką ponad 500km, nie trzeba jakoś do kompa podpiąć i coś tam zresetować ?
ajax Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Nie, jak nie ma odczytu z przeplywki to sa uzywane parametry domyslne. Dlatego nie jest to dobre bo wtedy nie bierzemy pod uwage czynnikow zewnetrznych. Zamontuj przeplywke i smigaj
MIIKEW Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 przepływka założona auto chodzi równiutko ale raczej nie jest mocniejsze czy coś, może chociaż mniej będzie palić, narazie jeszcze nie wiem, po wykasowaniu błędów nie pojawiły sie nowe, jutro z rana zakładam gaz od 8.00, po 16 mam odbiór bryki zobaczymy co będzie
Lewy01 Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 szczesliwy ten kto zammiast wyczyscic sprzedal Ci stara ktora tzreba wyczyscic a Ty jestes bogatszy w nowe doswiadczenia i biedniejszy o wydana kase- mnie tez tak chcieli zrobic ale pomogl znajomy mechanior
Rekomendowane odpowiedzi