mjw83 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Witam ostatnio centralka sygnalizuje dzwiek przerywany i przełancz ana BP , podpiołem kabelek i wyskakuje bład Cisnienia gazu za wysokie, srednio ok 3,2bar na biegu jałowym gdy dodaje gazu wraz z obrotami maleje tak do 2 barów, temperatura gazu ok 43 stopni, czy jest mozliwosc korekty czy wymiana mapsensora lub parownika? siedzi Magic Jet tłokowy był bym wdzieczny za porady lub wskazówki co mam zrobic w tej sytuacji
mateogda Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Odłącz wężyk od pomiaru ciśnienia i zobacz co wtedy pokaże (oczywiście silnik powinien w tym czasie pracować na benzynie) Wysłane z telefonu...
mjw83 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Posiadam reduktor Magic Jet i mapsensor PS-01 STAG, który przewód mam odłączyc? pierwszy od przewodów elektrycznych czy 2 S15 Mapsensor czujnik ciśnienia gazu AC STAG PS-01 PS01 stary typ JACUŚ LPG - sklep internetowy LPG, części LPG, auto gaz, hurtownia lpg, części do instalacji gazowych, części lpg, akcesoria lpg,
mateogda Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Ten z napisem pressure. Wysłane z telefonu...
paput Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam ostatnio centralka sygnalizuje dzwiek przerywany i przełancz ana BP , podpiołem kabelek i wyskakuje bład Cisnienia gazu za wysokie, srednio ok 3,2bar na biegu jałowym gdy dodaje gazu wraz z obrotami maleje tak do 2 barów, temperatura gazu ok 43 stopni, czy jest mozliwosc korekty czy wymiana mapsensora lub parownika? siedzi Magic Jet tłokowy był bym wdzieczny za porady lub wskazówki co mam zrobic w tej sytuacji a regulacja śruba na parowniku? ile jest wkręcona?
mjw83 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2013 ok jutro sprawdzę, a czego i w jakiej sytuacji mam sie spodziewac, jaki odczyt bedzie negatywny a jaki pozytywny? ---------- Post dopisany at 21:20 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ---------- śruba do regulacji a która to? tam to nikt nie grzebał od nowasci
bawół1 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 wg mnie padł reduktor skoro samym dodaniem gazu cisnienie spada z 3 bar na 2 bary. rozumiem ze przezuca na PB podczas jazdy ?(przy depnięciu pedalu gazu).
mjw83 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2013 tak przeżuca na PB podczas jazdy ale nie koniecznie przy depnięciu, jaki reduktor polecacie do 1.8T i zeby nie było za duzo roboty z podnianką?
Rekomendowane odpowiedzi