stasiu_14 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Witam. Ostatnio moj silnik (?) zaczał wydawac dziwne dzwieki. Czy wie ktoś co to jest? Ponizej zamieszczam filmik na youtube.com
Sztomel Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 A nie jesteś w stanie zlokalizować tego dźwięku, z którego miejsca dobiega bo filmik jest zbyt krótki ?
stasiu_14 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Nie mam pojecia z jakiego miejsca jest ten dzwiek. Jesli jest taka potrzeba moge zrobic dłuższy filmik
SotoM Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 dzwiek bardzo głosny...silnik ogolnie równo pracuje ale zdjał bym poktrywe wałków rozrzadu i tam bym zerknał czy czasem sie cos tam nie rozleciało...hydrosztos np...
Sztomel Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 ale jesteś pewien czy zgadujesz. Jak masz VCDS'a to zrób mu Output Test i wtedy się wsłuchaj i dowiesz się co i kiedy silnik zaczyna walić i szwankować. Niesprawny EGR owszem - powoduje błędy w steriwniku silnika ale jeszcze nigdy (w mojej praktyce nie spowodował trybu awaryjnego). Spadki mocy owszem ale do usunięcia w sposób całkowicie mechaniczny czyli wywalenie pośredniej zębatki napędu zaworu elktronicznego n18 np. w silniku 2.0 TDI PD o oznaczeniu BLB czyli tym z felernym fabrycznie napędem pompy oleju itd.
hager84 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 u mnie sie zębatki wytarły i odcinało turbo jakby 100 hp poszło na łąkę
stasiu_14 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Opublikowano 9 Września 2013 Egr wymieniony juz dawno temu. Auto smiga o niebo lepiej i nie ma tego hałasu :]
Rekomendowane odpowiedzi