Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z recznym???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zacznę od tego ze około tydz temu po mocniejszej przejażdżce autostradą wysiadłem na parkingu i przechodząc koło tylnego prawego koła poczułem ciepło jak okazało sie koło było nagrzane a drugie praktycznie nie.

Podjechałem do kolesia a on powiedział mi żeby sprawdzić ręczny czy odbija do końca i tak:

Wchodzę na kanał patrze a w obu regulatorach ta dźwigienka która powinna się opierać kiedy ręczny jest spuszczony niestety nie dobija do końca,zostaje jej tak z 4-5mm.

Polecił mi co bym rozruszał to WD40 ale niestety nie przyniosło to żadnego efektu,nastepnie polecił mi bym popuścił ręczny ale jak okazało się nawet jak popuściłem całkowicie ręczny to i tak ta dźwigienka nie dobija do końca.jak poruszę ją ręką to dobija prawie tzn tak do 1-2mm ale niestety wraca na swoje miejsce:facepalm:

Jak podniosę auto to właśnie te koło obraca sie z oporem a drugie lżej ale różnica nie jest kolosalna ale czuję ją.

Pytanie co mam zrobić żeby te dźwigienki dobijały do końca i jak sprawdzić czy to ręczny nie odbija???

Opublikowano

zarosłą syfem ośka,na której zamontowana jest ta dźwigienka od ręcznego,

też nie odbijał Mi ręczny do końca-odkręciłem tą dźwigienkę,za nią jest taki kapturek gumowy,usunąłem go bo i tak był popękany,wyczyściłem ośkę z syfu za pomocą odrdzewiacza,wydmuchałem wszystko powietrzem,rozruszałem żeby lekko chodziło,napchałem smaru miedziowego,znalazłem podobny kapturek gumowy,poskręcane i wszystko hula

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy że odkręcę tą śrubę co trzyma tą dźwigienkę i już wsio ,mam na wierzchu czy muszę odłączać linkę???

Gdzieś mam zestaw naprawczy tylnych hebli to możliwe że dany kapturek się znajdzie:decayed:

Opublikowano

Wymiana kapturka nic nie da, trzeba rozbierac caly zacisk

Opublikowano
  • Autor

Czyli muszę rozkręcić zacisk,przeczyścić go wraz z tą dźwigienką dopiero coś to pomoże???

A jak odkręcę śrubę mocująca dźwigienkę poleci płyn???

W drugim kole dźwigienka jest w takiej samej pozycji a mimo to kolo nie blokuje...

Opublikowano

Musisz rozebrac i przeczyścić zacisk ..jak to zrobisz i nie pomoże to daj znac . cos zaradzimy :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ok poradźcie jak zrobić co by mi płyn nie spierdzielał jak odkręcę zacisk:decayed:

Opublikowano

znajdz sobie nieprzelotową nakrętke M12X1 i nakreć na srube na przewodzie hamulcowym i z głowy

Opublikowano
  • Autor
:hi:
Opublikowano

a sruba wyglada tak:

fb431aa75f0d4215med.jpg

do tego dwie podkładki no i sam przewód :decayed:

Opublikowano

Albo jeszcze prościej - po wyciągnięciu klocków wciśnij pedał hamulca i zablokuj go o fotel, żeby pozostał wciśnięty - z układu nie wycieknie ani kropla!

Opublikowano

nie wciskaj ciemnoty, płyn hamulcowy jest bardzo płynny i wyleci z przewodu

Opublikowano

Aż nie wierzę, że właśnie Ty to napisałeś - spróbuj zatem przy jakiejś okazji!:hi:

Opublikowano

znam wielu którzy tak własnie próbowali robic a pozniej z placzem jechali do mnie pół Polski bo mieli problem z odpowietrzeniem ABS-u

---------- Post dopisany at 21:50 ---------- Poprzedni post napisany at 21:49 ----------

wystarczy zwykła nakrętka a jak ktoś nie ma to zapałka

Opublikowano
  • Autor

Tomek ile wołasz za zregenerowany tylny zacisk pomalowany na czerwono???

Mój już nie posłuży:facepalm:

Opublikowano

Dawaj tego co masz to doprowadze Ci go do ładu.

Opublikowano
  • Autor

Nawet Ty nie dasz rady:dziura:

Powaga rozjebutałem cały mechanizm az posypały się kulki:facepalm:

Nie pytaj...Nie robie już nic przy mojej kobiecie:rant:

W sumie i tak zależy mi na czasie to bym nie mógł czekać.

Napisz jak nie chcesz tu to na priv wiele a ja zastanowię się:wink:

Opublikowano

Dawaj zacisk, reszta to juz moja głowa

Opublikowano
  • Autor

Słuchaj zanim go dostaniesz i odeślesz to tydz minie a ja nie mam tyle nie masz gotowca???

Opublikowano

Nie mam na podmianę. Zalatw sobie nakretke M12X1

3 dni pojezdzisz bez jednego zacisku i recznego