JózefPiłsudski Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Witam Forumowicze. W dniu dzisiejszym zakupiłem Audi A4 1.8 T (BFB). Podczas powrotu do domu włączyły mi się kontrolki (widoczne na zdj) od: -kontroli trakcji, -ABS-u, -hamulca ręcznego, + duży napis BREMSE Po pierwszym zgaszeniu znikają kontrolki od ABS-u, hamulca ręcznego i napis BREMSE. Jeżeli drugi raz zgaszę auto znika również kontrolka od trakcji. Nie wiem czy to przepadek czy co, ale zjawisko najczęściej występuje gdy włączam światła długie. Auto kupiłem od "miłośnika gadżetów" i posiada ksenony od świateł mijania, drogowych oraz w halogenach . 1. Płyn hamulcowy niby jest w normie. 2. Klocki i tarcze również nie wymagają wymiany. 3. Po zamknięciu auta słyszę działający jakiś silniczek/mechanizm z okolic nawiewów/radia. Czyżby akumulator płatał figle choć jest nowy? I co to tam tak szumi? W BMW E46 miałem podobnie,ale po kilku minutach była cisza jak makiem zasiał. 4. Wina "ksenonów"?? Czasami włączam długie światła wielokrotnie i nic się nie dzieje. Jednym słowem: czeski film
benyA4 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 jesli masz zalozone hidy czyli tanie ksenony to jest to wina przetwornic a glownie tej z lewej lampy bo jest blisko pompy wspomagania. Musisz zalozyc diode prostownicza na plusa zasilania przetwornic . Ja mialem identycznie , zalozenie diod na przetwornice rozwiazalo problem.
edekxp Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Najlepiej wywal te hidy, ewentualnie zostaw w halogenach. Jeżeli w mijania i długich masz hidy to Policja może zabrać Ci dowód, bo pewnie samo poziomowania nie masz oraz sprysków.
JózefPiłsudski Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Liczę się z tym, że policja może zabrać mi dowód lub, że mogę mieć problemy z podbiciem przeglądu (choć to już najmniejszy problem ). Ładnie to wygląda, ale jak mam się wkur... z tym kontrolkami to wywalę te świecidełka (zostawię w halogenach), ponieważ zakładanie ori ksenonów mija się z celem (koszty ). Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
NikoA4 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 A najlepiej zapnij vcds-a i zobacz co wywali.a moze klocki sie koncza. Kontrolka esp od czujnika kata skretu,bedzie sie zapalac.
Rekomendowane odpowiedzi