Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wady i zalety 4.2 V8 BBK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja jakiś czas temu miałem, ale już się tym nie zajmuję... SID ma (sidmotorsport).

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Planuje zakup s4, samochód z przebiegiem 300k, po wymianie rozrządu sprzęgła dwumasy itp. Właściciel mówi że poci się trochę skrzynia, manual, wydobywa się brzydki specyficzny zapach, podobno zmienił olej w skrzyni i na razu jest spokój. Co sądzicie? Na co zwrócić uwagę jeszcze?

Opublikowano
33 minuty temu, Bartek_14 napisał:

Witam,

Planuje zakup s4, samochód z przebiegiem 300k, po wymianie rozrządu sprzęgła dwumasy itp. Właściciel mówi że poci się trochę skrzynia, manual, wydobywa się brzydki specyficzny zapach, podobno zmienił olej w skrzyni i na razu jest spokój. Co sądzicie? Na co zwrócić uwagę jeszcze?

Chcesz sobie kupic kłopot, jesteś na dobrej drodze.

Opublikowano
12 godzin temu, Dev napisał:

Chcesz sobie kupic kłopot, jesteś na dobrej drodze.

A coś więcej możesz powiedzieć? ;)

Opublikowano

Aż nadto napisałem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.03.2020 o 12:55, Dev napisał:

Aż nadto napisałem

Dev, młody pewnie naczytał się w Internetach, że motoryzacja już się kończy, bo auta to jednorazówki, bo bezduszne elektryki tylko zostaną a wszędzie ten eko-dałnsajzing i nie ma to jak stare dobre wolnossące V8 na pierwsze auto... pozwól chłopakowi być trochę na przekór a przy okazji spełnić swoje młodzieńcze marzenie i nie strasz go :wink: 

Edytowane przez BeyerBrown

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam Panowie mam taką bolączke zakupilem s4 b6 4.2 bbk z przebiegiem 234 23tys temu robiony rozrząd , sprzeglo,dwumas,cewki,swiece silnik ladnie pracuje po odpaleniu niema dzwieku tej grzechotki od paru dni znika mi dosc spora ilosc oleju zakupilem w aso odme i pvc za pare dni wymienie zakupilem je tez z tego wzgledu iz wolno opadają mi obroty czasami nie zawsze,leje olej LM 5w40hight.. od dzisiaj zauwazylem coa dziwnego np dam mu dobrze 1 2 3 i hamuje do zera na luzie i jest takie chrobotanie 2 3 sekundy taki dziwny bulgot zatrzesie budą i wraca do normy mial ktos z was cos takiego lub wie co to moze byc 

20210821_014243.jpg

20210821_014302.jpg

20210821_014251.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam , mam nadzieję że zasiegnę tu fachowej pomocy :)

Od dwóch lata posiadam s4 b7 4.2 BBK . Rok temu zmieniłem wydechy ale nie wyłączyłem sond. W ostatnim czasie przy odpaleniu uslyszałem delikatne metaliczne stuknięcie po czym zaczeły mocno falować obroty . Nie pracuje na wszsytkich garach. Zmieniłem już świece , podmieniłem cewki i bez rezultatu . Było podejrzenie że przeskoczył rozrząd jednak po podłączeniu vcds synchonizację pokazuje równiutko - 4.0 . Klapki kolektora sprawdzałem ręcznie. Nie są popękane a mechanizm działa prawidłowo (przynajmniej gdy próbowałem przekręcić ręką ) . Miał ktoś podobny problem ?

Nie wiem czy to ma znaczenie ale kiedyś rozerwało mi przewód od wspomagania a za chwilę usłyszałem taki sam metaliczny dźwięk oraz obroty spadły. Na drugi dzień obroty wróciły do normy 

Edytowane przez PawelGiee

Opublikowano
10 godzin temu, PawelGiee napisał:

witam , mam nadzieję że zasiegnę tu fachowej pomocy :)

Od dwóch lata posiadam s4 b7 4.2 BBK . Rok temu zmieniłem wydechy ale nie wyłączyłem sond. W ostatnim czasie przy odpaleniu uslyszałem delikatne metaliczne stuknięcie po czym zaczeły mocno falować obroty . Nie pracuje na wszsytkich garach. Zmieniłem już świece , podmieniłem cewki i bez rezultatu . Było podejrzenie że przeskoczył rozrząd jednak po podłączeniu vcds synchonizację pokazuje równiutko - 4.0 . Klapki kolektora sprawdzałem ręcznie. Nie są popękane a mechanizm działa prawidłowo (przynajmniej gdy próbowałem przekręcić ręką ) . Miał ktoś podobny problem ?

Nie wiem czy to ma znaczenie ale kiedyś rozerwało mi przewód od wspomagania a za chwilę usłyszałem taki sam metaliczny dźwięk oraz obroty spadły. Na drugi dzień obroty wróciły do normy 

Sprawdź jeszcze działanie fazatorów, nie pamiętam która to grupa. Jeśli coś by się stało z którymś (a metaliczne stuknięcie przy odpalaniu to może być właśnie fazator) to może powodować nierówną pracę.

Opublikowano
W dniu 1.09.2021 o 08:26, wojtek_lbn napisał:

Sprawdź jeszcze działanie fazatorów, nie pamiętam która to grupa. Jeśli coś by się stało z którymś (a metaliczne stuknięcie przy odpalaniu to może być właśnie fazator) to może powodować nierówną pracę.

Czytałem że w kanale 92 i 93 wartości act mają podążać za wartościami spec. Tak to wygląda w moim przypadku :20210904_123724.jpg

Edytowane przez PawelGiee