Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżenie -60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieją wogóle sprężyny obniżające 4cylindrówkę w quattro -60mm?

Czy na taka sprężynę podejdzie amor 1be czy trzeba szukać jakiegos innego krótkiego?

Opublikowano

chcesz całość położyć na -60?zrób lepiej tył -40 a przód -60,będzie lepiej wyglądało,przód znajdziesz bez problemu nie wiem jak sprawa ma się z tyłem

Opublikowano

Chyba lepiej bedzie CI kupic gwint i regulować tak jak chcesz :wink:

Opublikowano

co wy z tym gwintem?czy to już nie można na springach obniżać?

Opublikowano

można na samych springach tylko, że jak dojdą do wymiany 4 amory bo seryjne szybko polecą to już chyba lepiej wrzucić gwint i dostosować np do dojazdu do domu, wjazdu do garażu, na zlot max obniżyć a na zimę szybko podnieść a nie znów wszystko przekładać (no chyba, że u Ciebie drogowców zima nie zaskakuje i zawsze piknie odśnieżone).

Opublikowano
  • Autor

tylko pytanie czy po kazdym obrocie gwintem trzeba robic geometrie czy coś w tym stylu? I czy na gwincie skręconym podobnie jak -60 na sprężynach jest tak samo twardo czy juz mega twardo, pytam bo mieszkam w miescie które jest obecnie rozkopane przez kanalarzy...

Opublikowano

geometria sie zmienia, ale zakres regulacji 20-30mm bardzo nie zmienia tego, inaczej jak z serii schodzisz o te 6-8cm, to wypadało by zmienic, ja u siebie jak sprawdzałem geometrie miedzy zimowym a letnim setupem (różnica 2,5cm) to nie wymagało ustawiania zbierznosci, takze jak zglebisz auto ustawiasz sobie zbierznosć i jeżdzisz

a co do sprężyn w przypadku Q to jest masakra, takze szukaj i tego i tego co trafisz to bierz, bo tu nie ma wyboru jak w FWD:whistling:

Opublikowano
  • Autor

a cena za kompletny gwint to tez rewelka hehe przynajmniej 1500 za quattro, po polifta podejdzie kazdy gwint na przód? a na tył szukać do quattro i to do poliftowego czy wszystko jedno

Opublikowano

a w Q to chyba nie ma róznicy miedzy liftami

Opublikowano
  • Autor

gwint do przodu to teraz na forum stoi kw za 500 wiec mega tanio jak za kw, tylko znaleźć jakiegos tatechnix(bo najtanszy) na tył ale nowego i spokój...

Opublikowano

w tamtym roku miałem ta-technix na tył na sprzedaż, na ebay były same amortyzatory gwintowane SS do Q swego czasu, ale nie polecam SS na tył jest miękki i po roku nadaje sie do regeneracji(na początku było ok) chciaż oddajac do regneracji mówisz żeby utwardzili amorki i powinno być lepiej, twarszą spręzyne z jakiegos sportowego zawiasu tylko wyrwać... teraz KW do siebie zakładam:wink:

Opublikowano
  • Autor

ss= supersport?

Opublikowano
  • Autor

szkoda ze wiekszosc sprzedaje kolega jawor z forum, uznany za nieuczciwego...