Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AJM] Proszę o analizę błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy

Od kilku tygodni Pali mi się kontrolka Service- początkowo myślalem ze to chodzi o jakis przeglad, ale pocztalem o diagnostyce i kupilem Vaga. No i po 15 min zabawy znalazlem takie bledy. Czy to jest powazna sprawa?

OPIS USTERKI

65535 Uszkodzony sterownik

65535 P0603 Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)

65535 Nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony)

65535 Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie

i jeszcze przy diagnostyce silnika:

2 Faults Found:

18017 - Crash Shut-Down Activated

P1609 - 35-10 - - - Intermittent

18057 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P1649 - 35-00 - Please Register/Activate

Ale ich opisow to juz nie moglem znalezc

Opublikowano

Skasuj i zobacz czy sie pojawią ten pierwszy w silniku mówi o tym że auto miało dzwona.

Opublikowano

Bardziej martwi mnie ten ABS, po skasowaniu tamte nie powróciły. Kontrolka Servisu dalej się pali przy starcie. Kontrokka ABS zapala się tylko przy uruchomianiu silnika, potem gaśnie, a jaeżeli byłby uszkodzony to by palił się cały czas. Prawda?

Opublikowano

Bardziej martwi mnie ten ABS, po skasowaniu tamte nie powróciły. Kontrolka Servisu dalej się pali przy starcie. Kontrokka ABS zapala się tylko przy uruchomianiu silnika, potem gaśnie, a jaeżeli byłby uszkodzony to by palił się cały czas. Prawda?

prawda :wink4:

Opublikowano

Sprawdziłem dziś auto na mokrej nawiechrzni ABS i ESP działają - teraz to już wogóle jestem głupi