szeryf777 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam forumowicze! Mam problem ze swoją Audicą, A4 B5 - 2001 AWT 1.8T benzynka. Otóż jadę sobie spokojnie, aż tu nagle moc odjęło... obroty spadły do zera, redukcja biegów nic nie dała. Stanąłem na poboczu. Sprawdziłem akumulator (sprawny, odłączyłem i wyczyściłem klemy), próbuję odpalić - odpala, ale zaraz gaśnie. Jakby moc mu uciekała. Scholowali mnie do teściów - szybkie poszukiwania, i znalazł się znajomy szwagra z kompem - podłączamy, i wyskakuje błąd [18010 - zasilania (30) nieciągły]. Sprawdził swoim okiem, i stwierdził problem z doprowadzeniem prądu do pompy paliwowej... możliwy jest taki problem?? Od razu powiem, że mechanikiem nie jestem, i nie znam się na naprawie auta. Tak sobie wymyśliłem, że może te błąd (18010) jest od tego, że odłączyłem klemy od akumulatora?? Tylko co w takim razie powoduje niedochodzenie paliwa? (aha - jak próbowałem odpalać zaraz po awarii, to wydawało mi się, że dostawał paliwo, ale zaraz gasnął... kilka godzin później nie słyszeliśmy, żeby, po przekręceniu kluczyka, auto dostawało paliwo... może faktycznie coś nie dochodzi do pompy?). Będę wdzięczny za szybką pomoc - utknąłem u teściów, a chciałbym już się znaleźć w swoim mieszkaniu Pozdr
gregor10 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 skasujcie bledy , pokrecie go pare razy i zobaczcie czy nie wyrzuci bledy, kontrolka immo na liczniku się nie zapala ? odpala i gaśnie nadal ? to jest typowe dla immo, odpala ale nie widzi kluczyka i odrazu gasi silnik. ew przekaznik pompy paliwa/ sama pompa paliwa nawala bo rozumiem ze paliwo w zbiorniku jest
Rekomendowane odpowiedzi