Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Głośna praca na wolnych obrotach i przy ruszaniu - napinacz wymieniony 2 msc temu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem auto z takim piskiem i ogólnie głośniejsza pracą silnika na wolnych obrotach a jeszcze gorzej jest przy ruszaniu z małą ilością gazu w podłodze. Wymiana Napinacza (Ruville) i paska (Continental) pomogła, ale tylko do czasu.. po 2 miesiącach jest jeszcze jakby gorzej. :kwasny:

Nie wiem co robić? znowu wymieniać napinacz i pasek? Może któraś część była trefna, albo wymienię i po kilku miesiącach znowu to powróci..

A może to coś z alternatora piszczy? :facepalm:

Powyżej 1200 obr/min jest poprawna praca silnika.

Trochę sie juz tego obawiam i muszę to naprawić. Prosze o pomoc

Opublikowano

ja bym obstawiam łożysko alternatora :wink:

o ile masz to ze sprzęgiełkiem ale raczej tak.

Opublikowano

OK, sprawdzę to chociaż przypominam Sobie ze kumpel mówił ze nie mam sprzegiełka, powiem ze nie znam sie na tym, ale na co zwrócić uwagę przy oględzinach?

Opublikowano
OK, sprawdzę to chociaż przypominam Sobie ze kumpel mówił ze nie mam sprzegiełka, powiem ze nie znam sie na tym, ale na co zwrócić uwagę przy oględzinach?

sprzegielko masz i na 90proc to jego wina jak tu kolega pisze...zdejmij pasek zakrec rolka i zatrzymaj reka w srodku ono powinno sie dalej krecic chwile...jak staje odrazu jest zatarte.......

Opublikowano

Możesz polecić jakieś konkretne marki choćby z aledrogo?

---------- Post dopisany at 09:45 ---------- Poprzedni post napisany at 09:43 ----------

Co sądzicie o takim? Czy w ogóle takie ja mam? Jak z ceną i marką?

Sprzęgło ALTERNATORA AUDI A4 A6 VW PASSAT NOWE (3424672579) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
Możesz polecić jakieś konkretne marki choćby z aledrogo?

---------- Post dopisany at 09:45 ---------- Poprzedni post napisany at 09:43 ----------

Co sądzicie o takim? Czy w ogóle takie ja mam? Jak z ceną i marką?

Sprzęgło ALTERNATORA AUDI A4 A6 VW PASSAT NOWE (3424672579) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

kolego sa 2 rozne typy sprzegielek w AFN-e kupowalem niedawno i tez mam 2 audiczki AFN 97 i 98r.....i musialem vin podawac do obu....zagadaj do tom77 on ci powie co i jak lub do dzika...oni maja sklepy z czesciami

Opublikowano

Podejdź do elektromechanika, wszystko będziesz wiedział. Ponadto do tego przydają się słuchawki lekarskie:wink:

Opublikowano

temat stary, auta juz tego nie mam, ale diagnoze dobrą koledzy dali :)
teraz jest 1.8t anb takze chyba na lepsze :D