dam-in Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witajcie Panowie Od pewnego czasu mam drobny problem z termometrem. Otóż jego wskazania są odległe od rzeczywistości.. Czasami jest to 15,5 oC mimo ze na dworze ponad 20oC, a czasami temperatura jest w miare dobra. Czujnik temp. zewnętrznej ten przed chłodnicami wymieniłem na inny ( używka ) i nadal jest to samo. Jak wejde w kody klimatronika, to na kanale 55 i 58 widze właśnie tą temperature z licznika, która jest nie właściwa. Co dalej sprawdzić? Na vagu nie ma błędów. Obawiam się ze jak całkowicie padnie jakiś czujnik? to klimatyzacja mi się nie włączy. Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 24 Września 2013 Opublikowano 24 Września 2013 Masz osobny czujnik do termometru? bo jeśli nie i termometr podpiąłeś do czujnika od klimatronika to stąd złe wskazania.
wpz Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Ja też mam podobny problem,mam fałszywe wskazania temp.zew, zanim się unormuje muszę przejechać kilkanaście km. Jest dobrze i za jakiś czas znów to samo.Głupieje mi przez to klimatronik .Mam nowy czujnik temp.zew.Elektryk dokładnie przejrzał wiązki i są ok.Czy może coś z panelem kimatronika , czy jest jeszcze jakiś inny termometr?Dodam jeszcze że po wypięciu tego czujnika przed chłodnicą na fisie wyświetla się litera E więc chyba ok.Proszę o podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi