Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Strasznie zacina mi YouTube??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat może dziwny ale strasznie mnie to już denerwuje.. jak oglądam jakikolwiek filmik to muszę cały czas jeździć strzałką po ekranie jak tylko przestane to momentalnie się zatnie, nawet jak filmik jest załadowany to jest tak samo. Wie ktoś może jak temu zaradzić? przestałem już korzystać z YT bo nie mam już nerwów do tego..

Opublikowano

Zaktualizuj flash player lub przeinstaluj przeglądarkę. Na firefoxie nic nie zacina.

Opublikowano

Mi właśnie na Firefoxie tnie...

Opublikowano

Podaj konfiguracje komputera :hi:. To też od tego zależy jak Ci będzie działał YouTube. Możesz też mieć zasyfiony komputer.

Opublikowano

bez przesady z tą konfiguracją :) wątpię aby kolega miał 15 letni komputer typu 166mmx i 16 mb ramu :) samo YT istnieje ledwo 8 lat i wystarczy tyluletni komputer by prawidłowo chodził ale: trzeba mieć aktualną wersje przeglądarki (obojętnie jaką, choć np. starego Windowsa 98SE wspiera jeszcze tylko Opera, ale sądzę że kolega już nie ma tego systemu), aktualnego flasha/jave, wolne miejsce na partycji systemowej przynajmniej tyle ile mamy ramu, a nie mniej niż jakieś 300 mb, oraz w miarę szybkiego neta (opcja braku wirusów jest jasna więc nie wspominam już). ja mam w domu jeden epokowy komp, kupiony w 2003 roku, starszy niż sam YT (ot, taki sentyment ze starych lat do zabawy lub gry w starocie co jakiś czas) i mi YT działa normalnie, ale mam spełnione w/w warunki.

Opublikowano

ja mam w miare nowego lapka asusa i np. filmiki 1080p na YT mi sie tną, 720p juz chodza płynnie. uzywam chroma, internet mam 30/3 w UPC

Opublikowano

Nie miałem na myśli Windowsa 98 :facepalm::doh: i wątpię, żeby ktoś ma jeszcze komputer o takich parametrach.

W większości ludzi ma nadal Windows XP.

Ja miałem komputer z procesorem Athlon XP 1.8 GHz (komputer kupiony w 2004 roku) i YouTube działał płynnie. Dopiero jak weszło HD (720p i 1080p to się filmiki zacinały). Teraz miałem zrobiony upgrade komputera (z konieczności, bo padł BIOS) i miałem wymienianą płytę główną, procesor, kartę graficzną i ramy. Po tych zabiegach YouTube nawet na 1080p nie zacina. Także konfiguracja komputera też ma wpływ na działanie YouTube.

Nie kiedy to nie wina sprzętu, a np. zasyfionego komputera. Wysoki poziom defragmentacji, wirusy, śmieci, zbędne programy itp. itd.

B. dobry program do usuwania śmieci z komputera to np. CCleaner i Eusing Free Registry Cleaner.

Z komputerem jest jak z samochodem. Jak się dba. Tak się ma :hi:.