Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wspomaganie działa przez chwilę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze wspomaganiem w audi a4 b5 . Wspomaganie działa tylko przez chwilę jak sie odpali auto a potem tak jak by go wcale nie było . Jaka może być tego przyczyna ????

Opublikowano

Plyn jest?

Pozniej co sie dzieje? Piszczy, jeczy, trzeszczy.

Jak dodaszgazunto jakas reakcja jest?

Opublikowano
  • Autor

płyn jest nowy , pompa wspomagania nowa po dodaniu gazu nie ma poprawy . tylko działa przez chwile po odpaleniu

Opublikowano
płyn jest nowy , pompa wspomagania nowa po dodaniu gazu nie ma poprawy . tylko działa przez chwile po odpaleniu

Nowa chińska? Działała kiedykolwiek?

Opublikowano

działa chwilę jak zimna , czy jak rozgrzana i zapalisz to też przez chwilę działa ??

Opublikowano

nie ma wodospadu w zbiorniczku ?

Opublikowano
  • Autor

działa tylko jak auto dłużej postoi np. rano . Wymieniłem juz 3 używane pompy w końcu kupiłem nową fakt chińską ale dalej jest tak samo. W zbiorniczku nic sie nie dziej po wymianie pomp zawsze sie pieniło a po jakimś czasie przestawało i jest spokój .

Opublikowano

powiedział bym że pompa ale jak już czwarta pompa to chyba odpada

nie chcę wróżyć ale możliwe że magiel fiksuje

Opublikowano

powiem tak - u mnie w zbiorniczku się nie pieniło, układ dał się odpowietrzyć, ale wspomaganie było tylko na zimnym silniku. Pewnie Twoja pompa w tej chwili też wyje - jeśli tak jest, to niestety nie będzie to chodzić - kup ori używaną pompę za stówę, byle w dobrym stanie. Jest jeszcze jedna przyczyna, jednak niezwykle rzadka - rozwarstwiony w środku wąż od pompy do magla.

Opublikowano
  • Autor

własnie że nie wyje tylko raz na jakis czas cos jakby skrzypiało . ale nie jest to dźwięk pompy . Może to byc wina maglownicy ??? Kupić po regeneracji czy używaną ???

Opublikowano

W ciemno nic bym nie robil. Lepej pojechac do jakiegos speca lub kilku i zasiegnac jezyka. Moze te zaworki zwrotne cos nie dzialaja jak trzeba.

Cieknie magiel?

Opublikowano

a nie ma nigdzie wycieków na wężach? nie musi się lać pod auto ale sączyć po wężach. jaki masz zalany płyn?

Opublikowano
  • Autor

węże suche z maglownicy nic nie cieknie płyn nalany zielony febi . właśnie wszystkich mechaników co sie pytałem to tylko jedno jak pompa wymieniona to jeszcze została maglownica do wymiany . A morze sie maglownica jakoś mocniej zapowietrzyć ??

---------- Post dopisany at 16:27 ---------- Poprzedni post napisany at 16:25 ----------

Gdze sie znajdują zaworki zwrotne z tego co widziałem to jakis zaworek jest przy pompie . Jest jeszcze jakiś ??

Opublikowano

A zamiast tego febi to pojedz do aso i doloż dyche i kup ori plyn

Opublikowano
węże suche z maglownicy nic nie cieknie płyn nalany zielony febi . właśnie wszystkich mechaników co sie pytałem to tylko jedno jak pompa wymieniona to jeszcze została maglownica do wymiany . A morze sie maglownica jakoś mocniej zapowietrzyć ??

---------- Post dopisany at 16:27 ---------- Poprzedni post napisany at 16:25 ----------

Jest jeszcze jakiś ??

Jeden znajduje sie w śrubie, która przykręca wąż ciśnieniowy idący od pompy do maglownicy.

Opublikowano

zamiast inwestować w orginalne płyny wycieczki do ASO i inne głupoty jedź gdzieś gdzie ci zdemontują maglownice i zawiozą do firmy regenerującej, tam ci podepną pod maszyne do przepuszczania plynu i zobacza czy gdzies nie jest uszkodzona czy rozszczelniona. Wyjąć magiel potrafi każdy mechanik a regeneracją trudzi sie dużo osób ale trzeba uważac na akrobatów :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

a może sie maglownica jakoś mocniej zapowietrzyć ??? przekładając zawsze pompy to było coraz gorzej

---------- Post dopisany 31-08-2013 at 13:24 ---------- Poprzedni post napisany 30-08-2013 at 22:02 ----------

może mieć znaczenie obniżenie auta ??

Opublikowano

nie pwino tak sie stac ze sie zapowietrzyc patrz u kolegi tylko w passku tez juz któras pompa jest wsadzona i tez przy rozgrzaniu słabnie wspoma ale magiel był regenerowany bo ciekło z niego i nie wiadomo co to moze byc rózne płyny były lane i nic nie dało to

Opublikowano

jak różne płyny były lane ?

płyn leje się taki jaki powinien być

pompa nowa czy używka (pewny że dobra )

bo przy takich objawach to na pompe wskazuje ew. olej