soulmaster3m Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Szukam i znaleźć nie mogę konkretnych opinii. Potrzebuję kupić matę bagażnika do A4 B5 AVANT głównie z uwagi na możliwość zalania bagażnika wożonymi cieczami. Maty jakie znalazłem na alledrogo mają rant 4-5cm i spełniałyby wymogi idealnie. Maty na aukcjach są głównie poliuretanowe lub polietylenowe, więc to nie guma, ale jak z jakością, wytrzymałością? Może któreś są jakieś lepsze, inne gorsze, lepiej dopasowane, mniej poślizgowe coby nie brać zwykłej plastikowej wydmuszki po której wszystko będzie jeździć.
POWER-KRIS Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 W sumie wszystko wiesz wez taka co widać ze siatka gumowa jest w srodku wklejona.Mam i chwale. http://allegro.pl/mata-bagaznika-do-audi-a4-b5-avant-super-jakosc-i3481967276.html Sony Xperia Tapatalk 4
pakotomasz Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Mam w B6 coś podobnego jak kolega powyżej i sprawuje się bardzo dobrze:wink:
soulmaster3m Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Bo myślałem o tych najtańszych bo samą matę antypoślizgową mam tylko, że jest to gumowa, drobna siateczka i nijak nie zatrzymuje cieczy
POWER-KRIS Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zaceruj.;-) Sony Xperia Tapatalk 4
soulmaster3m Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 hahaha, zaceruję a bokiem poleci W sumie najważniejsze dla mnie czy leży ciasno i dobrze się wpasowuje bo raczej bez znaczenia jest czy ma ten kawałek antypoślizgowy czy nie bo w tej samej formie klepią wszystkie.
Lopezzz Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Ja ostatnio kupiłem taką matę do bagażnika z anty-poślizgiem i jestem bardzo zadowolony. Jest robiona na wymiar więc pasuje idealnie i nic się nie przemieszcza, ten anty-poślizg nawet działa. Jak chcesz to mogę Ci podesłać parę fotek.
musti Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Mam u siebie taką i jest wszystko ok. Poza tym sprzedaję takie rzeczy i klienci chwalą sobie te maty.
soulmaster3m Opublikowano 28 Września 2013 Autor Opublikowano 28 Września 2013 Jeszcze nie kupiłem bo na szybko potrzebowałem i położyłem kawał grubej folii, więc póki co spełnia wymagania, ale estetycznie wymiociny. A jak z ich elastycznością? Daje się bez problemu podnieść i uchylić podłogę aby wyciągnąć klucz czy coś?
POWER-KRIS Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Ma to mniej więcej sztywnosc kuchennej stołowej podkladki do obiadu. Wyginasz zwijasz jak chcesz. Tapatalk 4.
pakotomasz Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 A jak z ich elastycznością? Daje się bez problemu podnieść i uchylić podłogę aby wyciągnąć klucz czy coś? U mnie żadnych problemów z tym związanych:wink:
m0nter Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 Widzę, że temat deko nieaktualny, ale... Zaraz po zakupie auta (czyli niedawno) kupiłem taką wykładzinę/matę/wkład jak poniżej. Wiedziałem, że będzie urządzanie mieszkania, płytki, cement, kleje, płyny i inne takie... Z matą nie ma najmniejszego problemu, przylega bardzo szczelnie do boczków, siedzeń i progu załadunkowego. Myłem ją myjką ciśnieniową, traktowałem chemią w stylu AKRY, żeby umyć z oleju. Przewiozła sporo ostrych/kanciastych rzeczy, widać gdzieś zarysowania, ale jest cała i nie ma żadnych dziur. Jedyną rzeczą której mi brakuje to podcięć w macie na uchwyty od strony oparcia, tych od strony klapy można używać. Od biedy można założyć i od strony kanapy, ale boczki się wyginają wtedy.... Co do czyszczenia, miałem w innym aucie taką z matą antypoślizgową i jak się kiedyś olej wylał, to wsiąkł jak w gąbkę... Tutaj z kolei jak coś jest luzem to jeździ jak po lodowisku... więc coś za coś... a tu mata o której mowa MATA WKŁAD BAGAŻNIKA AUDI A4 B5 94-01 KOMBI / GJK (3601170055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Lopezzz Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 Tak to wygląda: To akurat jest wersja z anty-poślizgiem i muszę przyznać że to naprawdę działa. Obawiałem się że taki gumy w bagażniku będzie śmierdział na parę metrów, ale nic nie czuć. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi