Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kondycja wtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no własnie jakos to dziwnie wyglada, aby tam cos wbic pomiedzy te wałki to najlepiej je wykrecic, ale co wtedy z ustawieniem zaworów na wtryskach?

Opublikowano

Można spokojnie je wykręcić nic tam się nie zmieni (inaczej nie zrobisz tego dobrze)

Opublikowano

Marek

jakie masz oznaczenie silnika... chodzi mi o kod literowy...

Opublikowano

Mój silnik to BRB

Opublikowano

Czyli to samo.... pokaz mi te broki jak wyglądają... bo powiem Ci ze mnie dość temat zaciekawił....

Opublikowano

A dlaczego pytasz?

---------- Post dopisany at 18:26 ---------- Poprzedni post napisany at 18:23 ----------

Zdjęć nie mam ale wszystko było już na forum pokazane. Czego nie rozumiesz?

Opublikowano

W kwestii poznawczej... ok... nie masz zdjeć.... poszukam na forum ...

Opublikowano

Powiedz co Cię intryguje w czym masz problem jeśli będe wiedział to bardziej będę mógł pomóc

Opublikowano

Dokladnie gdzie są te broki ? Jak wyglądają? Co trzeba zrobic zeby je zmienic ? Broki kupic w ASO i IC ??? etc ?

Domyslam sie ze po wypadnieciu spada cisnienie w oleju w ukladzie i uklad sterowania zaworami nie pracuje własciwie ?

Opublikowano

Tak synonimy tego słowa to ja znam... bardziej mnie umiejscowienie ich w tym motorze interesuje. I czemu wypadają w silnikach na Bxx, a nie wypadają w silnikach Axx - oczywiscie mam na mysli silniki PD.

A moze tez wypadają tylko ja o czyms nie wiem.

Opublikowano

http://autokacik.pl/files/285670906-wa%B3ek.jpg

tu jest fotka z ARL-a bez broka:wink:

Moim zdaniem jest to wada materiałowa,brok jest amelinowy temp.oleju+ciśnienie rozszerzalność cieplna dwóch różnych materiałów (wałek-zaślepka)

To taka moja teoria...

Tak synonimy tego słowa to ja znam
bez urazy:wink:
Opublikowano

Spoko Paweł.

Jaki jest numer VAG tych broków/zaslepek ?

Opublikowano

Tak jeśli wypadną to silnik żle pracuje. Gdzieś wyczytałem że ta przypadłość dotyka właśnie tych nowszych 1,9. Orginalnych zaślepek nie dostaniesz to nie jest część zamienna. Jak wyglądają.....Mały czop o średnicy nie pamiętam ale coś około 6mm i długości około 8mm z zewnątrz aluminiowy. Fabrycznie jest wciskany w sposób następujący wałek jest ciepły a czop zmrorzony po wyrównaniu temperatur obu części samoczynnie czop jest zaciśnięty (fizyka) . Tyle teori w tych nowszych 1,9 silnikach sprawa jest spartolona nie wiem czy świadomie czy nie ale problem występuje dość powszechnie. Metoda na usunięcie tego jest prosta bo i temat jest prosty. Wykręcamy te dwa wałki na których pracują dzwigienki otwierające zawory, wbijamy coś metalowego i punktowo hewtamy migiem. To jest wszystko, ważne by zrobić to we wszystkich otworach (czterech) Ja zadeklowałem najpierw dwa te które były wypchnięte, orginalne zostawiłem i to był błąd bo szybko wypchało je i musiałem powrócić do tematu. Odkręcając te wałki nie zmieniasz żadnych ustawień więc możesz zrobić to sam.

Opublikowano
  • Autor

włożyłem tego broka ale jest to tak jak fabryka zrobiła, czyli na jakiś czas chce to zrobić tak jak kolega pisze, zaspawać i mam jeszcze pytanko bo nie pamiętam jaki tam był klucz aby te wałki odkręcić a nie chce zdejmować 3 razy pokrywy

Opublikowano

Klucz jest gwiastkowy lub torx rozmiaru nie pamiętam

Opublikowano
  • Autor

gwiazdka, tylko wlasnie chodzi mi o rozmiar powiadasz ze jak zdejme wałki to nic tam nie trzeba pozniej ustawiac na tych zaworach?

Opublikowano

Nic nie musisz ustawiać odkręcasz je kołkujesz i zakręcasz

Opublikowano

Zrob foty z akcji naprawczej.... rozjasni to kompletnie temat...