Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy z uruchomieniem ciepłego silnika 2.0 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fachowców tego forum.Mam spory problem z moim audi silnik diesel na zimnym pali normalnie a jak się zagrzeje to jak odpalam jakby nie pracował na wszystkie cylindry,jest takie odczucie jakby miał wylecieć z ramy,nie wiem co się dzieje.Wymienione zostały uszczelniacze pod pompowtryskami ale to nic nie dało jeszcze na dodatek coś rozrusznik zle pracuje.Proszę o pomoc bo nie wiem co mam robić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy ktos juz realnie rozwiazal problem? 7 stron watki

bo mam to samo 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Mam ten Sam problem. 2.0 BRE  Na zimnym Pali normalnie, nagrzany jak widac na filmie. Wymieniony czujnik polozenia wału przy podstawie filtra oleju lecz nie pomógł. W komputerze brak bledow

co może być przyczyna

pzdr 

Opublikowano
1 godzinę temu, batek89 napisał:

Witam. Mam ten Sam problem. 2.0 BRE  Na zimnym Pali normalnie, nagrzany jak widac na filmie. Wymieniony czujnik polozenia wału przy podstawie filtra oleju lecz nie pomógł. W komputerze brak bledow

co może być przyczyna

pzdr 

IMG_6361.MOV

Odepnij wtyczkę od czujnika wody i sprawdź czy będzie zmiana

Opublikowano
Godzinę temu, Dev napisał:

Odepnij wtyczkę od czujnika wody i sprawdź czy będzie zmiana

To jest to? 

B74C7214-2729-4062-B8E0-2FE861DE5C57.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, batek89 napisał:

To jest to? 

B74C7214-2729-4062-B8E0-2FE861DE5C57.jpeg

Jo

Opublikowano
3 godziny temu, Dev napisał:

Jo

Pytanie. Wtyczka jest na klika czy na wcisk i żeby ja odpiąć trzeba tylko pociągnąć? Pytanie głupie ale nie chce urwać a za pierwszym podejściem nie udało mi się jej odpiąć. Dodam ze wtyczka obraca się w osi czujnika. ????

Opublikowano
11 godzin temu, batek89 napisał:

Pytanie. Wtyczka jest na klika czy na wcisk i żeby ja odpiąć trzeba tylko pociągnąć? Pytanie głupie ale nie chce urwać a za pierwszym podejściem nie udało mi się jej odpiąć. Dodam ze wtyczka obraca się w osi czujnika. ????

Ok, udało się ja ściągnąć. Samochód pali. Pierwszy strzał z malutkim problemem a później już normalnie palił. Check engine się zaświecił. Zgaśnie sam czy komputerowo trzeba go usunąć?

Co dalej?

przestudiowalem cześć postów i chyba winy należy szukać w rozruszniku i akumulatorze? Dobrze myśle? 
dzięki 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.09.2020 o 08:54, batek89 napisał:

przestudiowalem cześć postów i chyba winy należy szukać w rozruszniku i akumulatorze? Dobrze myśle?

Jeśli wszystko inne jest dobre tzn. akumulator, rozrusznik a samochód dobrze zaczął palić na ciepłym po odpięciu czujnika temperatury to zostaje poprawić mapę od zapłonu. Miałem taki przypadek u siebie, zimny palił od strzała a ciepły po 2s kręcenia, wymieniłem akumulator, rozrusznik, nowy dwumas i to samo aż w końcu poprawiłem lekko mapę zapłonu i teraz już jest dobrze.