afroo. Opublikowano 20 Września 2013 Opublikowano 20 Września 2013 Wycieraczki już założone, kupione z aukcji z pierwszego postu, moje spostrzeżenia na szybko. Na plus: - ogólne wykonanie na przyzwoitym poziomie - cena Na minus: - pióro kierowcy na dolnym końcu wycieraczki nie dolega dobrze do szyby co w efekcie daje pasek 2-3cm nie wytartej szyby - zasuwki mocujące nie trzymają aż tak mocno jak w ori wycieraczkach, ale póki co są na swoim miejscu - zdarzają się piski, po użyciu spryskiwaczy oraz rano kiedy mgła zalega na szybie (o ile to ma jakieś znaczenie to szyba przednia prawie nowa, wymieniana w marcu) Póki co nie było u mnie ulewnego deszczu więc na ciężkie warunki trzeba poczekać. Na chwilę obecną uczucia mam mieszane co do tego produktu. Używałem dotychczas w różnych samochodach drogie Boschki Aero i w ich przypadku różnica była zauważalna od razu. Tutaj kusi cena o połowę niższa. Pojeżdżę, powycieram szybę, poczekam aż się ułożą dobrze i napiszę jeśli się coś zmieni.
makovic Opublikowano 20 Września 2013 Autor Opublikowano 20 Września 2013 Ja mam i u mnie równo dociska w każdym fragmencie. Jak narazie jestem bardzo zadowolony. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
east-import Opublikowano 20 Września 2013 Opublikowano 20 Września 2013 Moje przyszły dzisiaj Założone Zobaczymy jak będzie się spisywały Dzisiaj u mnie pada. Zauważyłem że od pasażera końcówkę nie dociska tak mocno jak od strony kierowcy A które zamówiłes? Te co ja? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 Tak te same
hornet Opublikowano 20 Września 2013 Opublikowano 20 Września 2013 Ja mam i u mnie równo dociska w każdym fragmencie. Jak narazie jestem bardzo zadowolony.Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 Ja tez zamontowałem już... wszytko ok na chwilę obecną ....
mistrzunio Opublikowano 20 Września 2013 Opublikowano 20 Września 2013 Ja polecam wycieraczki ALCA, cena za sztukę ok. 11-13 zł. Używałem i super zbierały wodę, po około 10 msc jedna zaczynała już słabo ścierać, ale za taką cenę można zmienić wycieraczki 2x do roku
makovic Opublikowano 20 Września 2013 Autor Opublikowano 20 Września 2013 A te alca mają mocowanie pod b7? Pytam bo po to właśnie założyłem ten wątek. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
mistrzunio Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 Z tego co pamiętam wycieraczki te nadawały się do 3 typów mocowań w autach. Dla pewności musiałbyś sprawdzić, bo nie chce wprowadzać w błąd.
makovic Opublikowano 21 Września 2013 Autor Opublikowano 21 Września 2013 Kiedyś jak dobrze pamiętam patrzyłem na takie gdzieś w Tesco i tamte miały inne uchwyty. Ale skoro tak to trzeba jeszcze raz sprawdzić :-) Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
dfence2005 Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zakupilem wkoncu Tak jak było wcześniej napisane - zasuwki nie trzymają zbyt dobrze, udało mi się jedna zgubić podczas jazdy :/ Na szczęście nie zwiało mi wycieraczki, bo akurat padał deszcz. Dobrze że miałem w zapasie oryginalne zasuwki, zmieniłem i jest OK
Rekomendowane odpowiedzi