Skocz do zawartości
IGNOROWANY

korekty dlugoterminowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnosnie korekt z bloku 32. Mianowicie, zauwazylem ze u mnie roznie to sie przedstawia i nie wiem od czego one zaleza? Co jakis czas kasuje bledy z racji wycietego kata. Wiem, ze po kazdym kasowaniu one sie zeruja i trzeba min 100 km zrobic, zeby one byly wiarygodne ale za kazdym razem jak patrze to jest zawsze cos innego.

Przedstawia to sie tak:

2,3% 0,8% po przejechaniu 250 km na gazie, kasowanie i kolejna 100 km na gazie,

2,6% i -3,9% kolejna 100-ka na gazie,

4,9% i - 5,5%.

Czyzbym mial zla mieszanke ustawiona, da sie to jakos vagiem wyregulowac? Moje graty to:

- stag 300 isa2,

- reduktor AC r01 czerwony,

- wtryski hany gold (zielone).

Robie srednio ok 300km na 37l gazu.

I pytanie z innej beczki, zeby nie zakladac kolejnego tematu:

Zaswiecila mi sie kontrolka zuzytych klockow, chcialem zapytac co polecacie w rozsadnych pieniadzach? Jakie klocki???? Wymieniac od razu tarcze???? Jak dobrze sprawdzic zuzycie klockow i tarcz??? Jakie komplety sa godne polecenia??? Dziekuje.

Opublikowano

korekta zmienia sie w zaleznosci od dawki paliwa, raz jest za bogato raz za ubogo, przyczyna jest w glownej mierze niewystrojona instalacja lpg, nie da sie tego wyregulowac vagiem tylko trzeba zestroic to w komputerze lpg.

generalnie korety nie sa jakies tragiczne , natomiast pierwsze okienko wskazuje na zdecydowanie zbyt ubogą mieszanke na wolnych obrotach.

co do klockow tarcz ja polece ate , ew zimmerman. wymienia sie klocki i sprawdza sie zuzycie tarczy jesli grubosc jest ponizej minimum nabitego na tarczy hamulcowej tarcza do wymiany.