Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Modyfikacja licznika: ramki zegarów A4 B8 vs A5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O której osłonie piszecie, bo ja po wymianie mam taka szczelinę pomiędzy licznikiem a osłonka nad kierownicą. Wydaje mi się że tam jest za duża szpara, chodzi o ten plastik z skórką łączącą osłonę kolumny.

Opublikowano

przecież ta szpara szczelina nie rzuca się w oczy ma jakieś 2-3 mm , jak Ci to tak strasznie przeszkadza to dokup sobie jeszcze ten plastik z skórką od A5 i załóż wtedy będzie git :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, czy ramka z po lifta pasuje do zegraów z przed lifta ? W polifcie ramka jest w całości, natomaist przedlift miał dzialone wszystko.

7rkuwlwi.jpg

Opublikowano

Czyli pozostają graty z A5. W końcu nikt nie odpisał, jaka jest różnica między zegarami/ramkami z A5/S5 ?

Opublikowano

Ramki od A5 różnią się narożnikami które przylegają do zegarów (ramki od A4 są inaczej profilowane)

Opublikowano

Niekoniecznie z A5, z polifta też pasuje tylko kilka rzeczy trzeba zmienić :) konkretnie trzy :wink:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ostatnio miałem okazję przekonać się że nie wszyscy mają pojęcie ( z autopsji ze mną :) ) że występują (przynajmniej mi znane) dwa wymiary ramek pod wyświetlacz MMI.

Więc podpinam się pod temat z informacją wymiaru ramek wyświetlaczy MMI.

Basic -142x78 mm

High i High + - 153x85 mm

Jeżeli jest błąd to w tolerancji o 1mm

Więc warto przed zakupem zapytać sprzedającego o wymiary bo dla większości z nich to jest ramka z A4, A5 i tyle.........

Opublikowano

Niekoniecznie z A5, z polifta też pasuje tylko kilka rzeczy trzeba zmienić :) konkretnie trzy :wink:

stelaż, obudowę licznika i co jeszcze? ;> mam piano ori z a4 i chcę to wrzucić na czasie.

Opublikowano

To wszystko, jeszcze trochę czasu i chęci [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Czasu i chęci na mody sie zawsze znajda:) jutro jadę po stelaż i licznik:) bedzie Full piano po weekendzie:D

a jak chcę założyć taką

http://allegro.pl/audi-a5-s5-rs5-listwa-listwy-ramka-dekory-piano-i5114366794.html

to też potrzebuje stelaż ?? :)

wypowiedź była błędna i skasowałem, żeby nie wprowadzać kolegów w błąd :)

Edytowane przez wrzosu

Opublikowano

W przypadku zmiany ramek na modelu z A5 nie trzeba nic zmieniać oprócz .... obudowy licznika.

Stelaż zostaje. :)

Jeżeli Ci o to chodziło :wink:

Mam taką obudowę licznika jak ktoś by chciał.

a jak chcę założyć taką

http://allegro.pl/audi-a5-s5-rs5-listwa-listwy-ramka-dekory-piano-i5114366794.html

to też potrzebuje stelaż ?? :)

Opublikowano

W przypadku A5 stelaż zostaje stary, wymiana w przpadku jeśli dekor jest z A4 polift :)

Opublikowano

Ja mam licznik i blendy z A5 i nie zmieniałem stelaża.

Ale widzę, że Bogdan już to napisał. :)

Edytowane przez Hohe

Opublikowano

Poprawiłem posta :hi:

Opublikowano

dziękówka czyli potrzebyje ramki lewa prawa i obudowe przednią tę z szybkami licznika tak ?? czytaj. samej nie kupie czyli licznik z a5 tak ??

Opublikowano

Szukaj, ramka w przeciwieństwie do całego licznika, nie posiada komponentu. :)

Opublikowano

Ja kupiłem cały licznik od angola za jakieś śmieszne grosze i przełożyłem obudowę.

Jeśli polujesz na sama obudowę to koniecznie musi byc z szybką i przyciskami SET i tym drugim bo sa inne

Opublikowano

Szukaj obudowy licznika . Kupiłem cały licznik tylko bez fis-a za śmieszne pieniądze.

Edytowane przez krystian3769