VicVega Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 Koledzy, coś wariuje moje A4. Dzisiaj po zawracaniu na dwa razy, po przerzuceniu z pozycji R na D skrzynia zawiesiła się na jedynce.. Żadnego trybu awaryjnego nic, po prostu nie chciała zmienić biegu na wyższy, ani sama ani w trybie pół-manualnym, ani z kierownicy, nic. Musiałem zgasić silnik i zapalić jeszcze raz żeby wróciło do normy. Chwilę wcześniej na FISie wyskoczył mi czerwony komunikat BRAKE! z trzema sygnałami dźwiękowymi. Pojawił się trzy razy, tylko przy skręcaniu w prawo. Podłączyłem VAGa i w skrzyni znalazłem taki błąd: 17090 - Transmission Range Sensor (F125): Implausible Signal P0706 - 35-10 - - - Intermittent Ponadto,w sterowniku ABS/ESP znalazłem taki błąd: 01119 - Gear Recognition Signal 35-10 - - - Intermittent - wg strony Ross Tech może to sygnalizować problem w sterowniku skrzyni biegów, tzn. odsyłają do niego, żeby sprawdzić w nim błędy po prostu.. Skrzynia jest po remoncie i sama w sobie pracuje dobrze. Co to mogło być?
Rekomendowane odpowiedzi