Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem ze spryskami xenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje pytanie brzmi czy przy usterce ksenonów a konkretnie usterce poziomowania ( problemem są silniczki w lampach ale teraz to nie ważne)działają spryskiwacze ksenonów czy nie ? mowa tu o B6. Drugie pytanie czy któryś z kolegów posiada schenat podłączenia lampy w audi a4 b6 oraz b7.Chdzi o same wtyczki wpinane w lampy i przewody które są w nie wpięte. Ewentualnie łopatologiczny opis tych przewodów

Opublikowano

Samopoziom nie ma nic wspólnego ze spryskami.

To oddzielne układy niezależne od siebie.

Zapewne pompka padła w zbiorniczku.Odepnij przewody i sprawdź czy dochodzi zasilanie.

Opublikowano

Zasugerowałem się jednym z postów na forum gdzie człowiek stwierdził że po błedzie samopoziomowania przestały mu działać również spryskiwacze xenonów.

Jeśli chodzi o napięcie to własnie nie dochodzi.

Jeśli chodzi o pompke to jest sprawna i działa po podłączeniu na krótko - działa i pomuje na tyle mocno że oba spryski się podnoszą i leją płyn na światła. Tak więc pompka odpada problem raczej z samym zasilaniem

Czy istnieje mozliwość że np po odłączeniu aku coś się poprzestawiało w elektronice tak jak np znika mi opcja domykania szyb z pilota po odłączeniu aku ?

Ewentualnie gdzie można szykać problemu - jakiś przekaźnik, złącze, bezpiecznik? Czy VAG?

Opublikowano

Podłącz Vaga, sprawdź błędy i wykasuj.

Zobacz które wracają.

Może faktycznie samoregulacja zablokowała uruchamianie silniczka sprysku, ale to tylko moja teoria.

Opublikowano

Tych błedów które posiadam od samopoziomowania narazie nie da się wykasować mam inne reflektory w których są inne silniczki od poziomowania. Elektronika to wykrywa i dlatego jest błąd samopoziomowania. Dopóki nie rozbiore lamp i nie podmienie silniczków na orginalne od B6 Błedy nie znikną.

Więc chodzi o to żeby potwierdzić definitywnie lub zaprzeczyć czy nie działające sampopoziomowanie ma jaki kolwiek wpływ na spryskiwacze od xenonoów.

Opublikowano
mam właśnie ten problem .mianowicie padł mi czujnik od poziomowania i po wymianie spryski nie działają .

a działa ci poziomowanie ? czy jeszcze nie ?

Opublikowano

poziomowanie działa ok. a i dziś musiałem zrobić tuv bo już dwa miesiące jeżdziłem bez (ponoć tutaj można tyle jeżdzić maksymalnie).i kupiłem pompke od spryskiwaczy wymieniłem pod sklepem miałem przy tym spory wyciek płynu bo pompka jest dość blisko dna zbiornika naturalnie .po wymianie spryskiwacze wychodzą w góre ale nie psikają no czasem tylko troszke poleci .jak zcisnołem węża co idzie do prawego spryskiwacza i zaczołem spryskiwać to lewy wyskoczył jak z procy (normalnie) .czyli wniosek nasuwa mi sie taki że mam nie szczelny układ od pompki do spryskiwaczy .przynajmniej na moje oko .ale tuv podbiłem mimo tego bo gość w warsztacie okazał sie być miłym niemcem:) pozatym oczywiście posprawdzał wszystkie wtryski zawieszenie itd.wszystko było oki .więc może przez to mi sie upiekło .a teraz to nie wiem czy sie nawet zabierać na dalsze szukanie przyczyny bo mam spokój na 2 lata a te spryski tak bardzo mnie nie niepokoją .chyba że wiecie co może być przyczyną .dodam że zakupiłem pompke niemiecką za 38 euro gość w sklepie mówił że nich nie skarżył sie na nią:)pozdrawiam a wcześniej miałem pompke z czech:)

Opublikowano

demon spróbuj odpowietrzyć układ jeżeli na postoju płyn ci nie leci nigdzie to układ masz szczelny. Co do odpowietrzenia układu to wyciągnij do końca spryskiwacz i w tym czasie niech pomocna dłoń włączy spryski, żeby płyn poszedł. Zrób tak z oboma spryskami powinno pomóc