xcentriq Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Klama nie przełączała się na grzanie po prawej stronie, znaczy leciało tylko zimne powietrze zgodnie z poradami na forum zidentyfikowałem odpowiedni silnik sterowania klapą i był to V159 8E1820511H i rzeczywiście nie otwierał się. Więc rozebrałem go psiknąłem płynem Elektro Contact i zamontowałem z powrotem teraz działa i wiem że z zasady nie będzie działał zbyt długo. Nie chce kupować nowego za 500 zł więc pytanie. Czy potencjometr z innego silnika będzie pasował ? Wtedy wpasował bym używkę za parę złotych. Poniżej zdjęcie. Poniżej zdjęcie innego potencjometria a poniżej zdjęcie z mojego silniczka nie zwracajcie proszę uwagi na jakość, nie miałem zamiaru tego udostępniać. Wyglądają identycznie prawda ??
Fido Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Silniczek ma inny numer ale reszta wygląda identycznie.
Duncan Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 Pomierz miernikiem opór tego potencjometru,jesli bedzie taki sam to reszta jest na 100% taka sama,rózni sie to tylko rodzajem obudowy ,w której jest to wszystko włożone.
Rekomendowane odpowiedzi