Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

posiadam 1.8 turbo z lpg i mam olej longlife serwisowy ...auto go polyka:d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema chlopaki

posiadam 1.8 turbo z lpg i mam olej longlife serwisowy ...auto go polyka:d na jaki olej powinienem zmienic w tej chwili czy lac dalej tego longlife ? przebieg 180 tys ori auto sam przyprowadzilem z niemiec miesiac temu i mial stan na bagnecie 3.4 teraz ma gas od 2 tygodni i dzis zamaplila sie kontrolka oleju...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdz czy nie masz wycieków.

Opublikowano

Jaki masz olej może castrol?

Zmień na motula

U mnie na castrolu brał około 1l na 4000km, po zmianie na motula na 10000 dolałem może 0,7l

Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

niema zadnych wicuekow ..oslona silnika jak nowa silnik w pyle nie w oleju ..nic sie nie klei wszystko mega suche..

---------- Post dopisany at 14:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:05 ----------

ori olej z aso longlife to jest chba 5w30 jakos tak ..taki jaki byl w ks serwisowej wpisany ze caly czas byl lany to i ja teraz tez go zalalem ..ale z lpg zaczelo go polykac...a jaki masz dokladnie olej motula oznaczenie?

Opublikowano

X-cess 8100

• 2 lata później...
Opublikowano

z tego co wiem silniki 1.8 t zwlaszcza na lpg lubią lykać olej

ja mam 1.8t bex z lpg olej 5w40 valvoline maxlife po zalozeniu lpg co wymiane oleju ok 12-13tyś km litr lub troche ponad idzie na dolewke

swiece czyste,wyciekow nie ma ,odma wyczyszczona itp

Opublikowano

Jak swoją przyprowadziłem z Niemiec to też była na 5w30 castrol i też go chętnie piła. Zmieniłem na LM SHT 5w40 i nie bierze prawie nic, możesz też zalać Motula albo Valvoline ale muszą być 5w40.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest jakaś reguła że np świeżo po zamontowaniu LPG w aucie trzeba przejechać np 500 km spokojnej jazdy aby silnik się przyzwyczaił do gazu?

Opublikowano

no chyba Ci tej bajki gazownik nie opowiedział - jeśli tak zmień gazownika

Opublikowano

Nie. Ja jak odebrałem swoją to na drugi dzień pojechałem do Holandii w dwie strony ponad 1500km i ciąłem jak głupi po 200-230 km/h i nic złego się nie działo. Wróciłem to pojechałem na 1szy przegląd kontrolny gazu (ten po 1000-1500km)i wszystko było w normie.

Opublikowano

Fakt moj tez jadl olej castrola 1 litr na 3 tys autostradowej niemieckiej jazdy po 180_230 km\h teraz mam motula to potrzebuja poltora litra na 10 tys.km tyle ze pedal gazu mam czesto przybity w podloge

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Amsoil , Motul , Milers , Liqiu Molly ---> 0W40 , 5W40

Zapomnij o zmianach typu long life i 0W30

Max 10-15 kkm

Pamiętaj że dużo olejów syntetyków w nazwie , nie jest pełnymi syntetykami tylko hydrokrakami. Nie wierz sprzedawcy !!!

Idziesz do największej w PL hurtowni motoryzacyjnej , mówisz dzień dobry ( albo i nie ) po czym prosisz np. o olej syntetyczny 5W40 LM . Pan sprzedawca który teoretycznie powinien się znać przynosi kowalskiemu TOP TEC 4100 5W40 z napisem Synthoil Technology. Kowalski zabiera bańkę i jedzie szczęśliwy do garażu w słoneczną pogodę nawoskować lakier i wymienić olej. Szczęśliwy Kowalski jest do momentu gdy nie wyczyta lub się nie dowie że ów olej to hydrokrak, który tak naprawdę nie jest olejem syntetycznym o bazie syntetycznej, tylko olejem o mineralnej bazie , który tylko posiada w swoim składzie komponenty syntetyczne.

Pół biedy bo Liqui moly wyraźnie określa które oleje to hydrokraki a które w pełni syntetyczne. Zdecydowanie gorzej sprawa wygląda z innymi firmami.

Edytowane przez Kołomax

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest jakaś reguła że np świeżo po zamontowaniu LPG w aucie trzeba przejechać np 500 km spokojnej jazdy aby silnik się przyzwyczaił do gazu?

Tu nie chodzi o przyzwyczajenie silnika do gazu a raczej o ułożenie sie instalacji gazowej. Chodzi chyba o wtryski jakies oringi i temperatury w ktorych muszą pracować.