Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. auto cały czas jeździło,potem stałem 20 minut,ale motor pracował. Silnik zgasiłem i po chwili chciałem ponownie odpalić,żeby jechać dalej. Lecz auto łapało i gasło. Zrobiłem trzy podejścia i ciągle tak samo. Czwarty raz,zakręciłem,gaz w podłogę,wkręcił się w obroty i wszystko gra. Jeździ nadal,odpala,itp. Jakieś sugestie?

Opublikowano

Generalnie standardowa sugestia... podepnij vag'a :) ale na początku stawiałbym na:

- filtr paliwa

- zawór zwrotny

- pompa vacum

- wtryski

Ja przeszedłem wszystkie etapy i dopiero wymiana wtrysków pomogła.

Opublikowano

U mnie były też problemy z odpalaniem i problemem był włącznik świateł :)

Opublikowano

nie mam pojęcia ale wyczytałem na forum i odpalałem na włączonych postojowych od kluczyka wymieniłem przełącznik i działa

Opublikowano

Więc tak.. dziś byłem na diagnostyce auta,facet trzepał wszystko,turbo,egr,jakieś tam różne rzeczy,jak i też wtryski. Czwarty miał +1.70 i pierwszy -1.50 pozostałe dwa oscylowały w okolicy zera. Błędy silnika? jedyny,to coś w nawigacji,coś z napięciem,reszta czysto. Auto chodziło jakieś 30 minut. Potem wyjechał,zgasiłem,poszedłem do gościa. Trwało to może 10 minut,potem auto nie chciało zapalić,dokładnie to samo. Wniosek? jak w pierwszym przypadku,tak i drugim,auto chodziło ponad 20 minut. Tylko po takim postoju,jak auto jest odpalone,jest kłopot z jego odpaleniem. Potem już lata,pali na dotyk,po nocy tylko cyknięcie,żadnego kręcenia.

Opublikowano

Rozrusznik do regeneracji bo na ciepłym nie osiąga wymaganych obrotów do otwarcia paliwa.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano
Rozrusznik do regeneracji bo na ciepłym nie osiąga wymaganych obrotów do otwarcia paliwa.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Ale dlaczego,dzieje się tak tylko gdy auto stoi a motor chodzi? śmigam pół dnia po mieście,gaszę,zapalam,30 razy w ciągu dnia i nic,rewelacja. Lecz jak stoi odpalony 20 minut,nie jedzie,siedzę i czytam gazetę( taki przykład) potem gaszę i po chwili nie mogę zapalić. Nie dziwne?

Opublikowano

Nie wiem ale w takim razie poobserwuj temperaturę jaka utrzymuje się przy jeździe a jaka jest jak stoisz 20 minut na postoju.

Sony Xperia Tapatalk 4.