Ziut Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Witam mam poważny problem z wymiana filtra paliwa w mojej b5 quattro,takie wątki były już poruszane ale do zwykłej b5 a u mnie mechanik powiedział że trzeba zdjąć cały zbiornik żeby wyjąć filter ;-(Pomocy
ja74687 Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 też tak myślę nie powinno być inaczej zrób zdjęcie spodu samochodu z kanału z prawej strony zaraz za bakiem to się zerknie
Ziut Opublikowano 29 Września 2013 Autor Opublikowano 29 Września 2013 Ten filtr znajduje się zaraz koło zbiornik paliw, jest tak "wciśnięty"pionowo do góry i ma na sobie obejmę do której ciężko dojść.Zdjęcie kurcze mogłem zrobić jak byłem na podnośniku u mechaniora.-( stary filtr jest jeszcze originalny więc myślę ze nie był nigdy wymieniany ;-(
MATIUS Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Łatwo nie jest to zrobić trzeba miec sprawne małę i cwane rączki przerabiałem temat u brata w adr quattro
Ziut Opublikowano 29 Września 2013 Autor Opublikowano 29 Września 2013 Może podrzucił byś jakiś pomysł kolego ;-d ja się tak łatwo nie podaje a muszę go wymienić.Myślałem o serwisie u Marszałka w Częstochowie ale z głupim filtrem jechać?;-(
FLB Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Tak z ciekawości co ile wymieniacie filtr paliwa bo ja co roku na zime
ja74687 Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 ja wymieniam przy każdej wymianie oleju
Rekomendowane odpowiedzi