Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Coś się dzieje z amortyzatorami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzy lata temu na przeglądzie wszyło, że amortyzatory z tyło mają 30% sprawności a z przodu 40%. Nic z tym nie robiłem. Przy kolejnym przeglądzie po roku miało ponad 60% sprawności. Po około 6 miesiącach było na ustawieniu geometrii i również sprawdzali amortyzatory i było, że do wymiany. Tydzień temu było znowu przegląd i mają ponad 60%.

Przeglądy robione na tej samej stacji diagnostycznej. Ustawienie zbieżności w innej.

Auto z 2002roku, 250 tyś przejechane.

Mam wrażenie, że auto jest jakby strasznie twarde bo minimalne łączenie na drodze to wszystko mocno czuć. Zawieszenie standardowe.

Jak sprawdzić amortyzatory czy faktycznie są do wymiany?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jedź na inna stacje..... albo kup nowe amorki :) ..chociaz wydaje mi sie , ze po wizycie w innej stacji pojedziesz i kupisz nowe

Opublikowano

Stacja diagnostyczna załatwi sprawę.Dostaniesz wykres i będziesz miał czarno na białym co i jak.

Opublikowano

a nie czujesz bujania, pływania na zakrętach podczas jazdy? jeśli masz amorki do wymiany to da się to wyczuć podczas jazdy

Opublikowano

Wystarczy postawić parę skrzynek narzędziowych do bagażnika i na przeglądzie wynik wyjdzie odwrotny do pustego kufra.

Sony Xperia Dual Sim Tapatalk 4.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile kosztuje sprawdzenie stanu amorów na stacji diagnostycznej ?

Opublikowano

ja placilem za 4 kola 20zl. ja tez mialem taka sytuacje bylem dobry rok temu to tyl poakzalo mi 44 i 38 bylem mieisac temu sprawdzic to tyl mial 53 i 51 wiec nie wiem te badania chyba sa do niczego...

Opublikowano

Wynik badania jest również uzależniony od cisnienia w ogumieniu, koniecznie przed badaniem należy sprawdzić wartości ciśnień i ewentualnie skorygować.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a jeżeli masz trochę czasu, ściągnij kolumny, zdemontuj sprężyny i sprawdź jak zachowuje się amortyzator... Jeździłem na sprawdzenie amorów, niby miały po 50%, po zdjęciu okazało się że już się lały i nie odbijały