Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej do sterowania radiem po CAN (concert 2 cd, rns-e) w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

witajcie, mam kierownice 4 ramienną z multifunkcją czy jest opcja włożenia trójramiennej z multifukcją co by działała i ewentualnie co by potrzeba było żeby uruchomić?

Opublikowano

W trójramiennej masz tylko przełączanie biegów w automacie

Opublikowano
1 minutę temu, Banan napisał:

W trójramiennej masz tylko przełączanie biegów w automacie

a to mnie teraz zaskoczyłeś :facepalm:

Opublikowano

W trójramiennych w całej generacji a4 B5/b6 czy a6 C5 , a38l nigdy nie było multifunkcji

Opublikowano

Ma ktoś rozpiskę wtyczki T5h potrzebuję podłączyć zasilanie pod pin 2 i 3 a na wtyczce nie mam numeracji 

Opublikowano

Jeżeli dobrze pamiętam to sa piny zaznaczone , druga sprawa w wiązce w kierownicy są tylko dwa kabelki obsadzone , znajdziesz to miernikiem bez problemów

Opublikowano

Jeżeli sie nie mylę to zasilanie mam podpiąć do tej wtyczki która idzie do taśmy airbag od strony auta ? i nie mam na niej zaznaczonej kolejności pinów 

20170720_200207 [40].jpg

20170720_200226 [40].jpg

Opublikowano

Podłączyłem pin 18 z przekaznika do pinu 1 w żółtej kostce w wolnym miejscu jako że były tylko 4 piny i pozostało mi tylko podpiąć zasilanie panela na pin 2 i 3 czyli +/- ale jak na fotce widać 2 i 3 to brązowe kable a brąz to masa ? zgłupiałem :-) czy na pewno mam podłączyć plus do pinu 2 ? i jeszcze jedno skąd / jaki przewód podłączyć ? do pinu 15 przekaznika ? PILNE BO MUSZĘ SKRĘCIĆ KIERĘ I AUTO SKŁADAĆ A TO MNIE BLOKUJE . Pozdrawiam

BANAN PISZESZ  -  Pin 18 - Pin 5 żółta wtyczka wchodzącej do taśmy airbag ( jest to szyna danych pomiędzy modułem w kierownicy a sterownikiem ) W moim przypadku była konieczność dołożenia tego pinu ponieważ w żółtej wtyczce było puste miejsce - 

U mnie z kolei był wolny pin 1 i tam podłaczyłem Pin 18 z przekaznika ????? czy dobrze ??? widać na fotce czarny przewód

Ten czerwony i brązowy po prawej stronie to +/- czeka na podłączenie

20170721_113815 [40].jpg

Edytowane przez Krzysiek Krzysztof

Opublikowano

Zasilanie modułu kierownicy jest w tej drugiej wtyce poniżej tej żółtej

Opublikowano

aaa ta czarna z kierownicy 2 pinowa ona idzie przez taśmę do gniazda pod tą żółtą ? wtyczki takiej nie mam :-( wyrezać można z innej ?

Opublikowano

Podłączyłem pin 18 z przekaznika do pinu 1 w żółtej kostce w wolnym miejscu jako że były tylko 4 piny ? - nikt nie może mi odpowiedzieć ?

I wygrzebując wszystkie kable do radia znalazłem czerwoną kostkę z jednym przewodem do czego on służy ?

20170721_131142 [40].jpg

Opublikowano

No tak wpimasz się w wolny pin , inaczej być nie może.

Czerwona wtyka do regulacja podświetlenia ekranu radia ( to ten twój jeden kabelek) jak są w opcji to tam też jest komunikacja z telefonem , navi w bagażniku

Opublikowano

Dzięki Banan praktycznie podłączyliśmy razem :-) i + Marcin Franz cały licznik z pełnym fisem . Dzięki bardzo za pomoc i pozdrawiam .. ale myślę że to nie koniec zostało mi podłączyć tylne drzwi pod elektrykę bo miałem korby , ramki z siłownikami założyłem dodałem do tego wiązkę kabli , szukam do przednich drzwi wiązki ze sterowaniem na 4 szyby lewych drzwi i prawych + wiązke która idzie już od słupka z tylnych drzwi z czerwoną wtyczką . Jak byś słyszał ktoś ma to chętnie wezmę . Pozdrawiam