Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej do sterowania radiem po CAN (concert 2 cd, rns-e) w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , piszecie o radiu a jak mam Navigation Plus czy kiera multi bedzie sterowała nim 

_awc.blogi-51124-1 (1).jpg

Opublikowano

Tak będzie ale kierownica z B6 nie podejdzie , musisz szukać z C5 polift , dodatkowo musisz mieć tuner TMC

Opublikowano

Zaszła pomyłka trójramienną kierę ma w drugim audi a w tym którym chcę wymienić mam taką jak na zdjęciu tylko bez multi , zastanawiam się co jeszcze do niej potrzebuję 

0304891541003.jpg

Opublikowano

Wszystko co w pierwszym poście no i musisz mieć tuner TMC do navi - masz teraz wyświetlanir navi i RDS na fis?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie ogarnąłem nowy licznik z pełnym fisem i widzę że muszę jeszcze kupić tuner TMC ??? 

Zawartość dodana 0 minutes later
Dnia 13.02.2017 o 07:36, Banan napisał:

Wszystko co w pierwszym poście no i musisz mieć tuner TMC do navi - masz teraz wyświetlanir navi i RDS na fis?

Właśnie ogarnąłem nowy licznik z pełnym fisem i widzę że muszę jeszcze kupić tuner TMC ??? 

Opublikowano

Tak bez TMC mając Rnsd nie będzie navi i rds na Fis i kierownica po can też nie będzie działać

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a co będzie dokładnie potrzebne do A4 B5 99r polift, z pełnym FIS'em, radio Concert I?

Opublikowano

Kierownica z modułem, poduszka z przyciskami, przekaźnik 609 multifunkcji, oraz szeroka taśma poduszki powietrznej

Opublikowano

Jak masz ESP to taśma będzie pasować pod multi z fabryki

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Dziś wstawiłem multi-funkcję do mojego audi i jest problem.

Na początek wspomnę, że nie jestem laikiem...

Wszystko wedle schematów, multi plus przekaźnik od jednej osoby.

Na pokładzie rns-d dx z rem-c więc podstawowa kiera z przekaźnikiem "609" wystarczająca. Problem jest taki, że vcd-s nie pokazuje błędów w sterowniku kierownicy, działa podświetlanie przycisków w poduszce a radio nie reaguje. Dodam, że jak robię test wyjść w sterowniku multi-funkcji to radio robi głośniej, ciszej i wyszukiwanie stacji. Kable w kierownicy ori, dodatkowo przeleciane miernikiem. Ręce opadają.....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam . LPG ogarnięte śmiga super . Gwinty zamontowane . Zaciski i tarcze w drodze :-) Ale mam jeszcze nie ogarniętą kiere i navi , miałem montować rns-d ale decyzja padła na rns-e - z jakiego audi najlepiej poszukać ? jaka taśma do kierownicy , jakie przejściówki kabelki do kierownicy żeby ogarnąć sterowanie ? manetka wycieraczek wymieniona i licznik teraz kabelkologia i za jednym razem kierę chcę ogarnąć . Fotki kierownicy i poduszki co jeszcze potrzebne ? Pozdrawiam

20170429_153704 [50%].jpg

20170429_143433 — kopia [50%].jpg

20170429_143607 — kopia [50%].jpg

20170319_163331 [50%].jpg

20170319_163921 [50%].jpg

20170429_105009 — kopia [50%].jpg

20170319_163042 [50%].jpg

20170319_163227 [50%].jpg

Opublikowano

Taśma kwadratowa jest potrzebna

Opublikowano

Kwadratowa może jakiś numer tej taśmy bo pewnie kwadratowych jest wiele ?:-) 

coś takiego ?  http://allegro.pl/tasma-poduszki-powietrznej-zwijak-audi-a6-c4-a4-b5-i6687788377.html

Edytowane przez Krzysiek Krzysztof

Opublikowano

Taśma taką:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6741631441
Rns-e szukaj najlepiej z a6 c5 - najmniej rzeźby będzie.
Potrzebujesz jeszcze przekaźnik do multifunkcji, ale niestety nie wiem który będzie współpracował z rns-e

Opublikowano

Te z can będą działać , gdzieś tu wrzucałem rozpiskę przekaźników , a jak nie tu to znajdziesz na a6klub w temacie o montażu kierownicy multi

Opublikowano

Pod linkiem który zamieściłeś Marcin nie było już taśmy - zwijaka znalazłem inną aukcję ale nie jestem pewien czy to ta :   

Edytowane przez Krzysiek Krzysztof

Opublikowano

Czyli tą pod tym linkiem moge brać ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ten moduł jest potrzebny do kierownicy żeby sterować radiem      523289348_1_644x461_modul-multifunkcji-a

Opublikowano

Tak , ale to jest z kierownicy a6c5 polift lub a4 b6