Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 Blb] Siemianowe Audi. Black Mat Project. Nowy Silnik ;-P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysprzeglik to tania sprawa, ale od razu zrob sprzeglo z dwumasem... bo po co 2 razy rozbierac? :)

albo z jednomasem :mysli:

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 247,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

z tego co się dowiadywałem na szybko to żeby wymienić wysprzęglik to nie trzeba wszystkiego rozbierać.

Jeśli tak będzie i to będzie rzeczywiście wysprzęglik zrypany to poczekam ze sprzęgłem z tego wzglęgu że myśle intensywnie nad jednomasem a chciałbym żeby Turdzi przetestował sprawe tłumików drgań... i nie ukrywam że w tym momencie nie uśmiecha mi się wydać 2 i pól klocka na sprzegło i dwumas/jednomas

Opublikowano

a poc o jak siemian plywał tym autem zaraz znowu cos wyjdzie

Opublikowano
  • Autor

chyba swoim pływałeś :decayed:

Opublikowano

też tak myśle... Droga to przyjemność??

Droga sprawa :decayed:

chętnie odkupię stabilizatory rs4 za 500zł :gwizdanie: :decayed:

500 za sztuke?.... to ładnie liczysz w ASO nowe kosztuja 540 :-)

Opublikowano

siemian od Twojego stylu jazdy to nic w tym aucie nie może dłużej przetrwać :mysli:

Opublikowano
  • Autor

siemian od Twojego stylu jazdy to nic w tym aucie nie może dłużej przetrwać :mysli:

Boseronek nie bądz taki Nostradamus... :decayed: :decayed: :decayed:

To auto ma 230 tysia. Miało prawo się wysypać...

Opublikowano

też tak myśle... Droga to przyjemność??

Droga sprawa :decayed:

chętnie odkupię stabilizatory rs4 za 500zł :gwizdanie: :decayed:

500 za sztuke?.... to ładnie liczysz w ASO nowe kosztuja 540 :-)

za komplecik :decayed:[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 10:50_________________________________________________

ostatnio pokazywałem własnie koledze Seves z forum jak jezdzi mój klekot i jechał właśnie focus RS. Tak jak przypuszczałem w środku był miszcz (bo nawet nie mistrz :decayed: :decayed:) prostej. Ruszyliśmy spod świateł na dwupasie to wypierdzielił do przodu ale na pierwszym zakręcie przy 210km/h go wyprzedziłem bo zwolnił chyba do 160... Potem się produkował i chciał mnie dogonić i wyprzedzić ale się droga skończyła :decayed: :decayed: :decayed:

Siemian jakby ten focus zwolnił do 160 a Ty jechałeś 210... to byś go już w lusterku nie zobaczył :gwizdanie:

Opublikowano

Chyba nie wiesz jakie Sieman ma lusterka :cool1::polew:.... a po za tym napisał że "chyba do 160" :wink4:.

Opublikowano

Chyba nie wiesz jakie Sieman ma lusterka :cool1::polew:.... a po za tym napisał że "chyba do 160" :wink4:.

Jakie ma lusterka to nie wiem :decayed: ale podobno ten licznik z B6 o 50km/h zawyża :D

Opublikowano
  • Autor
:polew: :polew: :polew: :polew: sam masz licznik z b6 :wink4:
Opublikowano

siemian jako ze ty jestes zapierdalacz jak oceniasz te stabilizatory?Jak sie znienilo zachowanie auta ?

Opublikowano

chyba nie zdazyl sprawdzic :)

Opublikowano

jak szedl 210 na zakrecie w ktorym Fokus RS wymiekl przy 160 ciu to cos tam spawdzil :decayed:

Opublikowano
  • Autor

siemian jako ze ty jestes zapierdalacz jak oceniasz te stabilizatory?Jak sie znienilo zachowanie auta ?

Turdzi wrażenia opisywałem już wcześniej. Ogólnie róznica jest bardzo duża i powiem że chyba nawet większa niż po wymianie zawiasu...

no i dzisiaj doszedł mały modzik. Zostały zamontowane stabilizatory przód/ tył z Audi RS4 :kox::evil: :evil: :evil:

Pierwsze wrażenia, auto stało się dużo stabilniejsze przy mocnych hamowaniach w łuku (na granicy przyczepności).

I co jeszcze ważniejsze wreszcie tył zaczął jechać za przodem w zakręcie.

Można ładnie przechodzić szykany bez kontr i korekt :kox: :kox: :kox:[br]Dopisany: 11 Sierpień 2010, 14:48_________________________________________________Powiem wam że zrobiłem sobie przed chwilą 40 minut upalania i róznica przy szybkiej dynamicznej jezdzie na nowych stabilizatorach jest KOLOSALNA. Auto stało się prawie neutralne w zakręcie. Po rondzie latałem bokiem i już d_upa nie ucieka, nie trzeba tak kontrować. Strasznie jestem zadowolony.

Musze troche jeszcze pojezdzić żeby się "wjezdzić" i móc w pełni wykorzystać nowe stabilizatory.

Jako że całkowicie zmieniła się charakterystyka auta, po zmianie trzeba uważać bo auto potrafi zaskoczyć...

Przy szybkiej jezdzie całkowicie inaczej się zachowuje...

Ale jest MEGA :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 09:31_________________________________________________dzisiaj autko mnie pierwszy raz zaskoczyło minimalną nadsterownością w zakręcie. Bardzo ciekawa sprawa jak na przednionapędówke... :naughty::decayed: :decayed: :decayed::kox:

ogólnie mega kox :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

jak szedl 210 na zakrecie w ktorym Fokus RS wymiekl przy 160 ciu to cos tam spawdzil :decayed:

focus RS pogoniony zostal jeszcze przed zalozeniem stabilizatorow z RS'a :wink4:

swoja droga Siemian ciakawe jak Ci to teraz lata :gwizdanie: hehe

mam nadz ze naprawa tego sprzegla bedzie szybka bezbolesna i malogotowkowa:P

Opublikowano
  • Autor

no i się już wszystko wiadomo.... Sprzęgło się rozleciało... :confused4: :confused4: :confused4: :confused4:

Opublikowano

kupujesz komplet ori? czy jakieś innej firmy?

w Ori dwu mas + szprzęgło + docisk = uuuuu,aaaaa,eeee ;(

Opublikowano
  • Autor

kupie kpl. z dwumasem. Chciałem kombinować z jednomasem ale w takim wypadku nie mam czasu na takie eksperymenty.

Ostatnio sprawdzałem to dostępne były sprzęgła z dwumasem z sachsa, luka i ostatnio pojawiło się valeo.

Na co się zdecyduje jeszcze nie wiem...

Popołudniu powinna być skrzynia ściągnięta z auta to będzie wiadomo co tam się dokładnie podziało...

Opublikowano

no i się już wszystko wiadomo.... Sprzęgło się rozleciało... :confused4: :confused4: :confused4: :confused4:

Siemian a nie myslisz czasem o zmianie furki na fabrycznie bardziej przystosowana do upalania :naughty: wiesz jak jest.. nie zycze ale w pewnym momencie podzespoly leca lawinowo ;(

no a mam nadz ze Twoj majster cos tam da rade podzialac z tym sprzeglem niekoniecznie wydajac duzo Twojej kasy :good: