Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuka coś z przodu! Co to może być?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomocy... bo już ręce opadają. Podczas jazdy stuka mi coś w zawieszeniu z przodu. Nawet na niewielkich nie rownościach delikatnie słychać no a na dołkach wkurza na maxa... powiem tak całe zawieszenie czyli amory i sprezyny są nowe *gwint kupiony mniej wiecej w czerwcu, wahacze kpl. we wrześniu teraz wymieniłem gumy na stabi i dalej coś puka. Czy poduszki amorów są składane na jakieś znaki? bo tak niby słyszałem i może dlatego jeszcze stuka. nie wiem co tam jeszcze moze sie dziac?

Opublikowano

czy słyszysz czasami ten dźwięk podczas odpalania? bo problem wydaje się podobny do mojego... Szukam już chyba 3 miesiące przyczyny

Opublikowano

też schęcią się dowiem bo mam ten sam problem :) zawieszenie sprawdzony wszytsko ok dwumas wymieniony i co dalej puka :) i też stuka przy zapaleniu

Opublikowano

visabita4 masz jakiś plan co robić dalej?

Opublikowano

Sprawdz czy klocki ci nie lataja. Ja ostatnio tez szukalem przyczyny i mimo nowych amorow i wymienionych niedawno wahaczy i klockow zaczalem slyszec stukanie nawet na lekkich nierownosciach. Winowajca okazalo sie ze klocki luzno lataja i stukaja w prawym kole.

Opublikowano

Kolega mi wcześniej pisał żeby sprawdzić poduszki pod silnikiem pisał ze miał identycznie i mu się prawa poducha poluzowało dokręcił i było ok ale jeszcze nie sprawdziłem jej

Opublikowano

Potwierdzam sprawdz klocki w pierwszej kolejnosci bo mi tez dzwonily jepane

Wyslane z Polystation 4 za pomoca Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

nie slychac tego przy odpalaniu... kolcki jakis czas temu wmienialem... przy wymianie wahaczy tez zdejmowalem je z zaciskow i nie bylo widac luzow

Opublikowano
nie slychac tego przy odpalaniu... kolcki jakis czas temu wmienialem... przy wymianie wahaczy tez zdejmowalem je z zaciskow i nie bylo widac luzow

Ja przy zdejmowaniu poprzednich tez nie widzialem luzow. Luzy sie objawily jak juz zalozylem nowe i to po paru dniach (Albo po prostu nie zwracalem uwagi wczesniej). Sprawdz dla swietego spokoju, nawet kola sciagac nie musisz.

Opublikowano
  • Autor

sprawdze dzisiaj jak bede mierzył dystanse

Opublikowano

No dobrze: zalozmy, ze problemem sa latajace klocki - jak to naprawic? Jakies dodatkowe blaszki czy tylko wymiana na inne klocki?

Opublikowano
  • Autor

no u mnie jednak nic nie lata w klockach. a co do tego co zrobić jakby latało to innego rozwiązania niż wymiana na inne ja osobiscie nie widze

Opublikowano

u mnie też nic nie lata w klockach...

Opublikowano

Skoro zawias zrobiony gumy na drązku zmienione amorki i spręzyny takze wiec zostaje łacznik stabilizatora lub magiel.

Opublikowano
  • Autor

Lacznik tez wymieniony. Magiel raczej nie mialen w innym aucie wykonczony magiel i takich objawow nie bylo. Tu chodzi ladnie n3i cieknie ani nic

---------- Post dopisany at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany at 22:44 ----------

Poduszki amora przedniego sklada sie na znaki? Bo tak slyszalem i ze to moze byc przyczyna ze poduszka jest zle wlozona

Opublikowano
No dobrze: zalozmy, ze problemem sa latajace klocki - jak to naprawic? Jakies dodatkowe blaszki czy tylko wymiana na inne klocki?

Z tego co pamietam jest to wina wyrobionego jarzma, mozna to zapobiegawczo zrobic blaszka ale to tylko unikanie nieuniknionego. Trzeba wymienic na nowe, wymienilem na nowe-uzywane co prawda ale po problemie.

Opublikowano

u mnie naprzykład stuki były w przegubie bo latał luzno na połosi.:wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zdjąłem osłonę silnika na dole. Wyciek z poduszek- prawej i lewej. Sprawdziłem z tatą- ja starałem się szarpać silnikiem a tata wyczuł luz na poduszkach...:kwasny: czyli koszta bo poduszki mają czujniki... Orientujecie się jaki to koszt?

Opublikowano

Ja dość długo miałem problem ze stukaniem w przednim zawieszeniu lecz potencjalnych luzów nie było widać. Pewnego dnia w akcie desperacji wyciągnąłem amortyzator z górnym mocowaniem i co się okazało po rozkręceniu to że otwór na trzpień amora w górnym mocowaniu był wyrobiony i to był powód stukania...

Tu zdjęcie tego mocowania, otwór zaznaczony strzałką:

78887647_1_644x461_audi_a4_passat_b5_uchwyt_wach.jpg

Opublikowano

Dziwne, przecież amorek od góry się przykręca i tam jest dziura a u ciebie jej nie ma, wtf?