Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

miga kontrolka gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Założyłem w tym tygodniu gaz STAG 300 ISA2 + AC R01 + Hana i wszystko jest ok jak jeżdżę po mieście tak do 90km/h , ale jak jadę już dwupasem ponad 100km/h to widzę ze co jakiś czas miga mi dioda gazu raz miga 2 razy raz 4 a nawet 6 znowu świeci cały czas i tak co 2-5 min . Czy tak ma byc czy cos jest nie tak ?

Opublikowano

A nie zauważyłeś przypadkiem czy to się nie dzieje po przekroczeniu pewnych obrotów silnika?

Opublikowano
  • Autor

Nie zwróciłem uwagi ale możliwe że też tak może być ,a jeśli tak jest to co to może być ? Moim zdaniem gazownik musiał by mi zwiększyć ciśnienie na parowniku ale nie jestem pewien ?

Opublikowano

żadne ciśn. Stag ISA2 zbiera po prostu mapę w warunkach w jakich nie została jeszcze zebrana-przełącza się raz pb raz lpg,jeśli już zbierze wszystko to przełącznik nie będzie migał-tak to ma być

Opublikowano
  • Autor

czyli jak to sie zrobi to juz nigdy nie bedzie migac ? ( mniej wiecej ile zbiera ta mape ? )

Opublikowano

to zależy od ciebie jak długo,jeśli będziesz jeździł do 130km/h to zbierze ale jak pociśniesz 160 to znowu zacznie zbierać,nie trwa to długo,pojeździj pod różnym obciążeniem silnika i przy różnych prędkościach i jak już zostanie zebrane wszystko można by ISA wyłączyć

Opublikowano
  • Autor

no właśnie jeżdżę z różnymi prędkościami jak jade po mieście to tak do 90 a jak już dwupas to 100 - 170 ;) jak już przestanie migać to żeby wyłączyc tego ISA mam jechać do gazownika ?

Opublikowano

sam tego nie wyłączysz,tylko gazownik

---------- Post dopisany at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

gazownik może Ci powiedzieć,że nie trzeba tego wyłączać ale będzie wszystko zebrane a ISA dalej włączona to z czasem ONA potrafi namieszać w sterowniku

Opublikowano
  • Autor

czyli jak sobie juz pozbiera ta mape to mam jechac to wylaczyc i koniec tak ? gazownik powiedział mi ze mam przyjechac za 2 tygodnie do niego na sprawdzenie ;)

Opublikowano

jak będziesz u niego to niech to wyłączy,pod warunkiem że pomęczyłeś :grin:auto w różnych warunkach

Opublikowano
  • Autor

ok wielkie dzięki ;)

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej stroić ręcznie.

Opublikowano
  • Autor

czyli co u gazownika przez komputer ?

Opublikowano
żadne ciśn. Stag ISA2 zbiera po prostu mapę w warunkach w jakich nie została jeszcze zebrana-przełącza się raz pb raz lpg,jeśli już zbierze wszystko to przełącznik nie będzie migał-tak to ma być

Skąd wiesz że ISA włączone.

Może właśnie ciśnienie spada i ustawione aby nie przełączał przy pierwszym i nic mu nie pika.

Opublikowano

tak się zachowuje przełącznik jak ma włączoną ISA a nie pika bo ma wyłączone asystent autoadaptacji

Opublikowano

Chodziło mi o pikanie przy spadkach ciśnienia

Tapatalk

Opublikowano

swoją drogą gazownik naciągnął Cie na ISA2 gdzie w tym silniku tak naprawde jest to zbedne i polakomil sie na lenistwo czyt ISA2 ma sama zrobic robote bo po to niby jest. ale mozna to bylo zrobic rownie dobrze jak nie lepiej na stagu 4 plus i recznym ustawieniu.

Opublikowano
  • Autor

naciągnął ?? gaz wybrałem sam tak jak mi doradzali na forum , a za zamontowanie po znajomości zapłaciłem 2100 wlew w klapce itd

gazu spalił mi 11l/100km to wydaje mi sie ze wszystko jest bardzo dobrze ;)

Opublikowano

czytaj ze zrozumieniem. ISA2 nie jest zla bo tak naprawde jest lepsza od 4 plus, ale w 1,8 jest zbedna i spokojnie wystarcza stag 4plus ktory jest po porstu tanszy. ISA2 spelni zadanie bdb. ale jakby marnuje sie jej potencjal w tym samochodzie ;)