WaleryzMoldawii Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Bardzo prosze mi powiedziec jaka jest róznica w pompah vacu, - miedzy symbolamii (koncuwkami) 038145209C, N czi M. Te literki czym sie roznia? czym sie roznia tandemy V 112, 109 czi 140? pozdrawiam.
tomyx1307 Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Nie ma znaczenia litera na końcu,pompy są takie same.
Maestro_86 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Żeby nie zakładać nowego tematu, Prośba do użytkowników A4 B6 AWX/AVF i posiadających Vacuometr o sprawdzenie ile Wam daje podciśnienia Vacum i jak szybko dobija do tego podciśnienia. Podejrzewam że moja chyba nie domaga. Dzięki pozdrawiam
WaleryzMoldawii Opublikowano 9 Października 2013 Autor Opublikowano 9 Października 2013 Nie ma znaczenia litera na końcu,pompy są takie same. Dzekue
flex78 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Z tym luźnym króćcem to faktycznie prawda, kilka dni temu podczas wymiany olejów, filtrów itd, zauważyłem ten luźny króciec. W ruch poszła poxilina po ówczesnym wyczyszczeniu syfu dookoła króćca. Jakby faktycznie heble się poprawiły i troszkę żwawszy się zrobił pzdr
elmer80 Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 Żeby nie zakładać nowego tematu, Prośba do użytkowników A4 B6 AWX/AVF i posiadających Vacuometr o sprawdzenie ile Wam daje podciśnienia Vacum i jak szybko dobija do tego podciśnienia. Podejrzewam że moja chyba nie domaga.Dzięki pozdrawiam 0,7 Bara AWX 2001 0,7 Bara AVF 2003 Mierzone na wezyku zdjetym z gruszki turbo wysłane z Commodore 64
Maestro_86 Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 elmer80. dzięki a czy co jakiś czas spada czy trzyma równo cały czas? i ile mniej więcej czasu pracuje zanim dobije do -0.7?
elmer80 Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 Prawie od razu. Kwestia kilku sekund. Zrób prosty test. Na pracującym silniku na wolnych obrotach zdejmik wężyk z gruszki turbo i patrz na sztange. Załóż wężyk. Sztanga pójdzie do góry i obserwuj czy lekko nie opadnie. Jeśli się cofnie to za słabe podciśnienie. wysłane z Commodore 64
Wandet15 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Też mam problem z pompą , tylko są to moje przypuszczenia . Przy małych prędkościach pedał hamulca jest twardy , już wymieniałem łącznik w ścianie grodziowej i dalej to samo . Podłączyłem komputer i chciałem sprawdzić jak szybko chodzi sztanga nie wiem czy tak musi być ale sztanga dosyć wolno podnosi się i opuszcza ? Pompa może mieć jakiś wpływ na pracę silnika czyli mniejsze ciśnienie na wtryskach ?
tomi790 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 u mnie jak u większości też problem z pompą vacum luźny kruciec i chyba zrobię na początek numer z poxyliną i zobaczę czy coś pomoże kupno nowej to już spory wydatek
Rekomendowane odpowiedzi