Skocz do zawartości
IGNOROWANY

H7 led

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem ostatnio taką aukcje z ciekawymi żarówkami LED H7 na allegro

NOWOŚĆ! H7 H11 H4 LED CREE 3600 LM NAJMOCNIEJSZE!! (3593304605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

miał ktoś z Was może styczność z takimi żarówkami ?? Co prawda cena z kosmosu ale gdyby rzeczywiście było tak jak gościu opisuje (że się nie przepalają) to warto by się zastanowić bo już mam dość palących się po kilku miesiącach blue vision z philipsa czy tam osram cool blue :/

Opublikowano

No ja miałbym poważne wątpliwości co do zestawu i to nie tylko do ceny.

1. Ze względu na sposób zamocowania diody, żarówki świecą tylko w jedną stronę, i nie wyobrażam sobie żeby miało to dobry wpływ na rozkład światła z reflektora.

2. Zakładając że rzeczywiście są tam prawdziwe cree 25W, to strumień świerlny rzędu 1800lm jest realny (ale to max takiej diody), tyle tylko że markowy żarnik xenon ma strumień rzędu 3200 lm, więc tekst sprzedawcy, że te ledy są mocniejsze od xenonów to zwykła bajka. Aha - zwykła dobra żarówka H7 ma ok 1500 lm, świeci dokokoła tak jak trzeba i koszuje grosze przy tym zestawie.

3. To, że to są LEDy to nie jest żadna gwarancja długiej bezawaryjnej pracy. Prawidłowo obciążoną i chłodzoną diodę można rzeczywiście użytkować b. długo, ale po pierwsze musi być dobrze chłodzona, a z tym jak widać jest pewien kłopot, czego dowodem są wiatraczki w komplecie. Jak się wiatraczek zatrze, to po żarówce. Po drugie zasila tą diodę jakiś driver i tu jest jest następny problem bo ogólnie to taka china-elektronika jest dość zawodna. Sam już mam jakieś zdechłe lampki do roweru i latarki led, które padły właśnie z powodu spalenia drivera (a niby były firmowe).

Ja bym tego nie kupił, nawet jakby było duuużo tańsze.

Jak już ma być drogo, to bym dozbierał i założył xenony.

Opublikowano

Cena z kosmosu gwarancją żadna i słabo świecą.Niewierz wynalazkom.