Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zalety i wady 2.0TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie o tym Hamer wlasnie wspomnial?

Opublikowano

Tak. Cos mi sie nie wyświetlił jego post na telefonie

Sent from my RM-825_eu_poland_296 using Tapatalk

Opublikowano

:grin::grin: Pany panikujecie jakby już się wam rozpadły te łańcuchy,a tego popychacza w pompie nie wymienia się co 30tyś km mało tego egzemplarze z początku produkcji miały problem z tym.Po 2006r. poprawili te popychacze robiąc je z lepszego materiału, i w razie konieczności wymiana tego elementu załatwiała sprawe,nawet te z początku produkcji wytrzymywały więcej niż 30tyś.A z tymi łańcuchami to jest loteria jedni przejechali 200tyś i nic się nie dzieje,zaś drugim potrafiło to paść po zaledwie 50tyś km.Do rzuce wam jeszcze filmik jak pracuje silnik właśnie z padniętym łańcuchem i napinaczem, a tak po za tym to TFSI właśnie tak mają terkotać dźwięk można porównać z pracą sekwencyjnej instalacji gazowej.Inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć.:wink:

padnięty łańcuch i napinacz - padnięty łańcuch i napinacz
Opublikowano

Hołek niby się nie wymienia co 30 tyś ale dla świętego spokoju można. Sam wymieniłem.. chociaż stan tej szklanki wcale nie był jakoś specjalnie zjechany w moim przypadku wymiAna była nie potrzebna.Ja mam tak ,że czasami lubie sobie podmuchać na zimne ;D.

Opublikowano

egabe5ap.jpg

Ja dzisiaj swoja szklanke wymienilem dla swietego spokoju, wygladala tak jak widac.

Obejrzalem ten filmik i juz sam nie wiem chyba troche moj brzmi jak i tamten albo tylko sobie wmawiam.

Da sie jakos bez wiekszej grzebaniny zdiagnozowac ten lancuch i napinacz?

Opublikowano

Nagraj filmik i będziemy widzieć,tylko na gorącym silniku.

Opublikowano

prosze bardzo, luknijcie i sie wypowiedzcie co myslicie
Opublikowano

---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 15:07 ----------

http://img.tapatalk.com/d/14/06/23/egabe5ap.jpg

Ja dzisiaj swoja szklanke wymienilem dla swietego spokoju, wygladala tak jak widac.

Obejrzalem ten filmik i juz sam nie wiem chyba troche moj brzmi jak i tamten albo tylko sobie wmawiam.

Da sie jakos bez wiekszej grzebaniny zdiagnozowac ten lancuch i napinacz?

U mnie po wymianie bardzo podobnie ten popychacz wyglądał.

Opublikowano

Zobacz teraz

Opublikowano

spoko , już działa :) próbuje się wsłuchać.. według mnie tak źle to jeszcze z nim nie jest ,słyszałem dużo głośniejsze.. właściwie to brzmi normalnie jak każde tfsi,ale może też niech się inni wypowiedzą ,jak trzeba będzie to jeszcze swojego nagram w którym podobno wszystko jest ok ,a cyka porównywalnie do Twojego.

Opublikowano

Heheh, no no mam nadzieje, jak podjechalem do mechanika to mnie pocieszyl ze nawet jakby o polowe ciszej chodzil to on by go nie kupil. Ale to taki mechanik co to nie wiedzial czy to bezposredni wtrysk czy nie

Opublikowano

tia pan Heniu z garażu zawsze prawde Ci powie :D

Opublikowano

Panowie czeka mnie mały serwis i dlatego pytanko do Was czy nr częsci są ok ?

Moj silnik 2.0tfsi BPG :hi:

%25C5%2581a%25C5%2584czuch+rozrz%25C4%2585du+A4+B7+2.0+TFSI.jpg

Wg tej etki numer napinacza to 06F109217A:

Swag 30932518 - 190 zł

Ruville 3457002 - 185 zł

Łańcuch numer 06d109229b-

Febi 25227 - 153 zł

Swag 99110442 - 155 zł

Zestaw rozrządu:

INA 530 0445 10 - 260 zł

Contitech CT 1088K1 - 255 zł

Pompa wody:

SKF VKPC 81205 - 150 zł

Hepu P587 - 205 zł

Dolz A12 - 125 zł

Ruville 65425 - 147 zł

Filtr oleju Mann HU 719/6x - 35 zł

Filtr paliwa Mann WK 720/4 - 70 zł

Opublikowano

Po mojemu to pracuje bardzo ładnie nie słychać żadnego łańcucha,więc jak chciałeś coś tam grzebać to sobie odpuść :decayed::decayed:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o części tych zamienników to marki są powszechnie znane i zazwyczaj stosowne.. a jeżeli chodzi o ich numery to niestety nie wiem ,nie posiadam Etki na kompie.

Opublikowano

Dzieki Holek, piwko dla Ciebie :)

Robimy remapa w takim razie :D koxik

Opublikowano

a tak z innej beczki ,macie coś takiego ,że przy schodzeniu z obrotów jadąc np. na 2 - 3biegu przy opuszczonych szybach słychać charakterystyczny grzechot?

Opublikowano
Dzieki Holek, piwko dla Ciebie :)

Robimy remapa w takim razie :D koxik

Cieszę się że mogłem pomóc:wink: i czekamy na wykres z hamowni po remapie:decayed:

Opublikowano

Ofcoz :D

Taki metaliczny tempy grzechot cos takiego? Mi sie czaaem wydaje ze cos takiego odbija sie echem na ulicy na zabudowanym

Opublikowano
a tak z innej beczki ,macie coś takiego ,że przy schodzeniu z obrotów jadąc np. na 2 - 3biegu przy opuszczonych szybach słychać charakterystyczny grzechot?

Szczerze mówiąc to sobie nie przypominam żeby coś mi tam grzechotało:eusathink:

Ps kolego michałswd sprawdziłem te nr które podałeś z etki (łańcuch i napinacz) i są ok,tu masz nr ori rozrządu 06F198119A (pasek rolka) i nr pompy wody 06F121011X-ten nr to jeszcze sobie sprawdź bo etka nie pokazuje mi oznaczenia twojego silnika,ale myślę że będzie to:wink: .