jarek23 Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 Witam. Mam a4 b6 2004 rok 1.9 TDI AVF. Od jakiegoś czasu na załączonym obrazku pojawia się różowy nalot,pewnie z płynu chłodniczego. czy mógłby ktoś powiedzieć co to za element,czemu cieknie (oring np puszcza) i coś więcej powiedzieć? Wymieniałem w sierpniu obok ten zielony czujnik temp,trochę różowego płynu poszło ale dolałem zgodnie z instrukcją i do tego czasu nie robilem dolewek,samochód chodzi normalnie,oleju nie ubywa tylko ten nalot jakoś mi szpeci widok:) Będę wdzięczny za odpowiedź,pozdrawiam:)
steve69 Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 To będzie, zdaje się, element nr 29 : -- Pozdrawiam. Sławek
bates23 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Tymi różowymi nalotami proszę się nie martwić! Czerwony płyn lubi pokazywać wycieki tam gdzie ich nie ma, stąd ten nalot.
jarek23 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Opublikowano 2 Listopada 2013 Tymi różowymi nalotami proszę się nie martwić! Czerwony płyn lubi pokazywać wycieki tam gdzie ich nie ma, stąd ten nalot. aha spoko dzieki:)
SotoM Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 nie powinno byc wogole nalotu. na zdjeciu widac jakby puszczało na srubie montarzowej króciec do glowicy, czesta usterka pekanie króćców na otworach montazowych. ja zalecałbym wymiane tego krócca. taraz narazie podcieka pewnego pieknego dnia piepsze w najmniej odpowiednim momencie i wtedy kłopot...
Rekomendowane odpowiedzi