leon72 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Witam mam od pewnego czasu problem z kierunkowskazami, przy skręcie w prawo, przełączam normalnie dzwignie do góry zapala mi się lewy kierunkowskaz i po 3 mrugnięciach zapala sie normalnie prawy. Włączając w lewo działa normalnie. Oczywiście nie dzieje sie tak cały czas ale na skrzyżowaniach jest to niebezpieczne. Audi A4 B6 1,9 TDI, 130 KM, rok 2002r.
lukaszwaniek Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Zobacz czy masz mokry dywanik pod nogami kierowcy. Jeżeli tak to jakieś zwarcie będzie robił moduł komfortu, który jest pod dywanikiem. 1
fileo Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Był już ten temat omawiany. Problem jest z pająkiem w kierownicy. Czasami pomaga demontaż, czyszczenie.
mycha1236 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 zaśniedziały styki na płytce (biały nalot ) przełącznika kierunkowskazów miałem to samo ostatnio rozebrałem go wyczyściłem i jak nówka
GreGoriO Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 kierunkowskazy idą z modułu MCE i komfort nie ma nic do tego.
tomyx1307 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Mam to samo.Trzeba ściągać kierownicę, żeby się tam dostać?
mycha1236 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Tak trzeba ściągnąć kiere , obudowę kierownicy taśmę i wtedy po odkręceniu manetek tempomatu jak jest i wycieraczek można wyciągnąć na stół manetkę kierunków ( manetke rozebrac wyjac zielana plytke i wyczyścić )
fileo Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Pomocny jest temat z dziaøu zrób to sam - montaż tempomatu
leon72 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Dywanik jest suchy. W tygodniu rozbiore kierownice i przeczysze styki jak napisali wyżej.
Gość Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Potwierdzam, miałem ten sam objaw, wczoraj czyscilem przełącznik i wszystko działa jak należy :-) Po ściągnieciu kierownicy i taśmy nie obracaj jej bo bedziesz musial adaptacje czujnika skretu robic. Wysłane z telefonu.
leon72 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam, wyciągnołem przełącznik kierunkowskazów i przeczyściłem zieloną płytke która znajduje się pod nim, złożyłem wszystko z powrotem i jeździłem kilka dni na próbę. Kierunki działają jak nowe. Zamykam temat. Dzięki za wskazówki i pozdrawiam.
bart1907 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 ostatnio też mi zwariował kierunkowskaz ale po zgaszeniu silnika wróciło do normy. Mam nadzieje ze problem nie wroci
Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Masz pierwsze oznaki, za jakiś czas niestety problem wróci. .. Wysłane z telefonu.
Iv4nt Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Panowie i mnie czeka ta naprawa. Pytanie z mojej strony jest takie, czy pisząc o zielonej płytce do wyczyszczenia macie na myśli płytkę która znajduje się w manetce kierunków na samym dole czy mowa o płytce która znajduje sie bezpośrednio pod manetka przy kierownicy ? Z góry dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi