skm89 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Witam mam następujący problem. Czasami podczas jazdy odczuwalne są drgania kierownicy i znosi samochód w prawą stronę. Z Moich obserwacji wynika że dzieje się to dopiero po przejechaniu kilkunastu km, bo na początku drgania te nie występują. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być? Pierwszym krokiem jaki zamierzam zrobić będzie przełożenie kół z tylnej osi na przednią. Inne pomysły nie przychodzą mi do głowy. Z góry dziękuję za pomoc.
jacek70 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Sprawdź opony , może być którąś wybulona lub ma pękniętą osnowę.
skm89 Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 Czy temperatura opony może mieć na to wpływ? Bo na początku przez kilkanaście km jest dobrze:kwasny:
OloWrocek Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 przewaliles kola tyl na przod ?? nie uderzyles nigdzie?? moze zbierznosc sie rozjechala?? przy hamowaniu tez telepie??
bystry_p Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 U mojego brata w A6 C5 byly odczuwalne drgania przy wiekszych predkosciach - winny byl luz na jedneym z gornych wahaczy.
Kris691 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 mam u siebie tez lekkie drgania na kierownicy ale mam lekko tarcze pokrzywione od raptownego hamowania z wiekszych predkosci
misiek1 Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 witam ja też mam taki sam problem i się okazało że tarcze pokrzywione no i czeka mnie wymiana:wallbash:stąd te drgania przy hamowaniu a co do ściągania auta to zbieżność proponuje zrobić ale przed zbieżnością do mechanika dobrego się udać i zawieche sprawdzić drążki kierownicze lub wahacze czy nie wybite od dziur pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi