Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jakies terkotanie za lub pod liczniekiem przy malej predkosci ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema chlopaki mam problem

cos mi terkocze tak do 30km /h za licnziekiem lub pod ...i laczy sie to z abs bo nie dziala on do konca prawidlowo ...terkotanie jest zawsze ale jak abs sie odpalli przy malej predkosci terkocze glosniej ...no i asb mi wariuje przez to ..mialem czujnik padniety zmienilem teraz predkosci na vagu sa takie same ..ale problem terkotania i zalaczania abs przy malej predkosci pozostal...co to moze byc?

Opublikowano

tzn. a co ci pokazuje w sterowniku ABS jak kontrolka się zapal to musi być jakiś błąd. I daj może filmik tego :) I co jeszcze z tym ABS się dzieje, bo ABS załącza się przy prędkości bodajże 20 - 25 km/h poniżej nie załączy się. Przynajmniej w starszych modelach tak jest nie wiem jak u ciebie ale myślę że tak samo :)

Opublikowano

nic sie nie pali niema bledow na wagu ..mialem czujnik padniety ..zmienilem na nowy bosha..ale nic sie nie zniemilo ..terkocze caly czas przy malej predkosci ..za lub pod liczniekiem i to sie dzieje niezaleznie od abs ..ale wychwycilem ze jak sie odpala abs ale ( odpala sie tak jak by czujnik byl dodupy jakis czyli podczas lekkiego hamowania przy malej predkosci ) to to terkotanie za licznikiem jest glosniejsze i jak asb przestaje dzialac blednie to to terkotanie wraca do tego cichego ...czyli to jest powiazane z abs ..bo abs dziala przy duzych predkosciach idealnie ..ale przy malych zalacza sie bez poslizgu kola ..na suchym ..przy delikatnym hamowaniu ...

Opublikowano

przednie tak z 4 miesiace temu