Skocz do zawartości
IGNOROWANY

zwariowały szyby :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zapytam bo moze ktos tez juz tak mial i wie o co chodzi... schodze sobie do garazu, otwieram furmane, grzeje świeczki, odpalam auto i nagle szyba zarówno od strony kierowcy jak i pasazera jednoczesnie się opuszcza do połowy... okej, podnioslem, przejechalem jakies 10km, zatrzymalem sie na swiatlach i w tym momencie okno pasazera zjechalo w dół całkowicie. autko to a3 8L 2002r. czy to mozliwe ze po wcorajszej ulewie woda sie gdzies dostala i robi zwarcie? jak tak to gdzie szukac?

Opublikowano

Spróbuj parę razy opuścić i podnieść każdą z szyb.Może to załatwi sprawę.

Opublikowano

Miałem ostatnio podobną sytuację szyba od pasażera mi się opuszczała do połowy a z lewej strony lekko się uchylała, było to po wymianie aku. i kolega powiedział mi że trzeba opuścić szybe i jeszcze przez ok 3s. Przytrzymać przycisk poczym podnieść do góry i też przytrzymać chwilkę przycisk, i tak obie szyby i pomogło . Spróbuj.

Opublikowano

chyba jakas grubsza awaria sie kroi. 2 dni temu zawiesiły mi sie awaryjne w pozycji wlaczonej, musialem kleme odpiac zeby mi baterii nie zjadło. na forum a3 poczytalem ze pompka centralnego jest odpowiedzialna za wiele elektycznych tematów jak wlasnie szyby, kierunki itp. musze tam zajrzec czy mi tego nie zalało... :kwasny: