Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przekodowanie Concerta I

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakiś sposób na przekodowanie Concerta, jeśli mam przedlifta , czyli bez magistrali Can.

Opublikowano

Do Concert I nie potrzeba jak to napisałes magistrali CAN.

Opublikowano

No, to w jaki sposób mam go przekodować ? Uzyskałem informacje, że żeby dostać sie komputerem do radia, muszę mieć CAN.

Opublikowano

do concerta 1 nie potrzeba can jest tam linia K to w twoim aucie ?

Opublikowano

No ja nie mam pojęcia czy jest linia K, mam przedlifta, rocznik 95, gość powiedział mi, że żeby dostać sie do sterowania kodowaniem radia musze mieć CAN (inny samochod, najlepiej polift A4) jeśli nie to świetnie. Chciałbym wiedzieć, co zrobić mając VAGa, żeby grało mi jak poprzednie.

Opublikowano

w 95 roku poprostu brakuje lini k w instalacji radia pociągnij linie k do radia i po kłopocie

Opublikowano

Pociągnąć z .. ? I wpiąć ją w... ? :wink:

Opublikowano

Pociągnij ją z wiązki która idzie z wtyczki diagnostycznej można się do niej dobrać po wymontowaniu mieszka od biegów jest tam od strony kierowcy idzie wiązka cienki zielony przewodzik to linia k. Zdejmujesz izolacje ,lutujesz i ciągniesz do radia do kostki czarnej ( zasilanie ) pin 3 k-bus to oznaczenie na radyjku i to wszystko i masz już diagnostykę radyjka.

Opublikowano

Rozumiem, że moge zrobić to "na krótko" i potem odpiąć ?

Opublikowano

możesz to nawet zrobić na stole jeśl masz taką możliwość

Opublikowano

No własnie jakbym chciał to zrobić bez, że tak powiem samochodu. Tylko mieć laptopa na stole z Vagiem i radio obok, to można to jakoś zrobić ?

Opublikowano

dokładnie nie trzeba mieć auta zeby to zrobić

Opublikowano

Dobra, więc wolałbym to zrobić bez auta. To co musze mieć , jak to podłączyć itp ?

Opublikowano

plus i minus do radia plus i minus do interfejsu z interfejsu trezeba wyprowadzic lnie k i do radia cała filozofia

Opublikowano

linia K to 3 pin w czarnej kostce w radiu, a który we wtyczce od vaga ?

Opublikowano

7

---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 17:03 ----------

patrząc na interfejs to górny rząd ( szersza część interfejsu ) pin od lewej nr 2

---------- Post dopisany at 17:07 ---------- Poprzedni post napisany at 17:05 ----------

pinout.jpg

Opublikowano

Skoro już tak się rozpisujesz, a ja lekko zielony jestem w te klocki to pod jakimi pinami i w radiu i we wtyczce vaga znajde + i - ?

Opublikowano

na zdjęciu które wkleiłem wszystko widać ca do radia to 7 plus 8 masa

Opublikowano

Dzięki wielkie kolego, jutro z kumplem i jego Vagiem będziemy z tym walczyć, napisze co i jak.

Opublikowano

sprawdź wszystko dokładnie kilka razy czy wszystko właściwie podpięte zanim podepniecie napięcie