Szarik Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 oczywiscie przewody + i - również podpiąłęś ? Jaki plus i minus przecież we gniezdzie VAG juz są.
Grabek94 Opublikowano 25 Października 2013 Autor Opublikowano 25 Października 2013 Pytanie było czy z wtyczki VAG wychodziły 3 przewody ( + - K ) idące do radia , napewno dobre piny podpiąłęś ?
Tom A4 Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 plus do rdadia plus do vaga, minus do radia minus do vaga i z vaga k-line do radia prościej się nie da
Grabek94 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Opublikowano 26 Października 2013 W czym może tkwić problem, że blaupunkt gada, a panasonic nie ma ochoty się połączyć z vagiem ?
Tom A4 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 bardzo dziwne że jeden gada, a drugi nie moim zdaniem jest to uszkodzone radio albo kiepski kabel
przemciotorun Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Pociągnij ją z wiązki która idzie z wtyczki diagnostycznej można się do niej dobrać po wymontowaniu mieszka od biegów jest tam od strony kierowcy idzie wiązka cienki zielony przewodzik to linia k. Zdejmujesz izolacje ,lutujesz i ciągniesz do radia do kostki czarnej ( zasilanie ) pin 3 k-bus to oznaczenie na radyjku i to wszystko i masz już diagnostykę radyjka. Tak zrobiłem,ale nadal VAG nie łaczy z radiem. u mnie bylo to samo, dopiero radio na stole ruszylo..... ---------- Post dopisany at 09:58 ---------- Poprzedni post napisany at 09:57 ---------- co do laczenia sie z radiem to moze zwolnic komunikacje kompa z radiem, zeby nia lapalo bledow przy laczeniu cos jak laczenie sie z klimatronikiem ---------- Post dopisany at 09:58 ---------- Poprzedni post napisany at 09:58 ---------- a tak wogole kolego co ty chcesz przekodowac w tym radiu?
przemciotorun Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 chyba jedynie bo tam raczej nic innego sie nie przekoduje, jak cos to ja mialem takie kodowania w sedanie: bose 00211 brak bose 00201
Grabek94 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Opublikowano 27 Października 2013 No poprzedni właściciel radia coś tam zmieniał. Miał inny zestaw głosników , ja mam przód pasywne , tył aktywne , a on mial 4 takie same z tego co mowi + ustawiana obsluge fisa i jakichs tam pierdół. Zrobił sobie zupełny misz-masz w ustawieniach, ale twierdzi ze ładnie u niego grało. Poprostu musze wziąć 2 radia i w Panasonicu ustawić dokładnie tą samą liczbe co w Blaupunkcie. Koniec filozofii. Teraz musze tylko to zrobić
Tom A4 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 skoro vag ci się nie łączy to albo coś z radyjkiem albo słabiutki kabel
Grabek94 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Opublikowano 27 Października 2013 No i teraz pytanie po której stonie leży wina, skoro radio gra , wszystkie funkcje działają itp. Jutro probujemy jeszcze raz.
Tom A4 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 czym to dokładnie robicie kabel,soft ? może faktycznie radyjko jest uszkodzone tzn linia-k. Podpinacie to na stole czy w aucie ?
Grabek94 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Opublikowano 27 Października 2013 Na stole. Jakiś tam program do VAGowania. Nie mam pojęcia. Jutro probujemy znowu to odopowiem na dokładniejsze pytania.
przemciotorun Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 sluchaj a jaki jest wogole problem? nie gra przod? czy zmieniarki nie widzi? ---------- Post dopisany at 12:39 ---------- Poprzedni post napisany at 12:36 ---------- wyswietla sie bose po wlaczeniu radia czy nie? masz wogole bose w aucie czy standard? masz telefon i dodatkowy glosnik?
Tom A4 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 obstawiam soft i kabel no właśnie nic dokładnie nie wiadomo
Grabek94 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Opublikowano 27 Października 2013 Problem jest taki jak pisałem na początku. Gra ujowo jakość dzwięku, tony i wszystkie inne parametry są gorsze niż w blaupunkcie. Standard, przód pasywne , tył aktywne. Na radiu nic takiego się nie wyświetla. Poprostu objawy jakby było ustawione pod inny zestaw czy coś, bo gra inaczej niz moj blaupunkt.
Tom A4 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 tam za wiele nie można przekodować zobacz sam
przemciotorun Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 to wedlug mnie kodowaniem nic nie zrobisz, sprawdziles ustawienia w radiu? tam nie ma cudow do kodowania.... albo glosniki graja albo je wylanczasz.... albo wlanczasz bose albo je wylanczasz, i ostatnia pozycja ktora i tak w twoim przypadku nic nie wniesie... ---------- Post dopisany at 12:52 ---------- Poprzedni post napisany at 12:50 ---------- Tom nawet Ci rozpiske wrzucil...
Szarik Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Pociągnij ją z wiązki która idzie z wtyczki diagnostycznej można się do niej dobrać po wymontowaniu mieszka od biegów jest tam od strony kierowcy idzie wiązka cienki zielony przewodzik to linia k. Zdejmujesz izolacje ,lutujesz i ciągniesz do radia do kostki czarnej ( zasilanie ) pin 3 k-bus to oznaczenie na radyjku i to wszystko i masz już diagnostykę radyjka. Tak zrobiłem,ale nadal VAG nie łaczy z radiem. u mnie bylo to samo, dopiero radio na stole ruszylo..... ---------- Post dopisany at 09:58 ---------- Poprzedni post napisany at 09:57 ---------- co do laczenia sie z radiem to moze zwolnic komunikacje kompa z radiem, zeby nia lapalo bledow przy laczeniu cos jak laczenie sie z klimatronikiem ---------- Post dopisany at 09:58 ---------- Poprzedni post napisany at 09:58 ---------- a tak wogole kolego co ty chcesz przekodowac w tym radiu? U mnie VAG połączył się z Concert I bez problemu,zaś z Concert II się nie łączy więc raczej wina radia.
Tom A4 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 niekoniecznie przykładowo rns-e ma linie k a vag-com się nie łączy dopiero vcds ogarnia temat
Rekomendowane odpowiedzi