Caracara Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Hej Jako że czekam na papiery z UC i się niecierpliwie że nie mogę jeszcze jeździć moim nowym pojazdem to przeglądam forum i czytam Mam kilka pytań : 1) Jak sprawdzić jaką mam skrzynię biegów ? (Automat, więc niewiem czy Multi czy Tiptronic) 2) Co ile km powinienem wymienić rozrząd i olej ? 3) Gdy wracałem z Niemiec po zakupie auta, komputer wskazywał poziom oleju na MAX, gdy dojechałem do domu (prawie 1400km) poziom spadł o ok. 15-20% - czy powinienem się martwić ? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam ---------- Post dopisany at 13:07 ---------- Poprzedni post napisany at 12:39 ---------- Skrzynię sprawdziłem i wg książki serwisowej i kodów Audi jest Tiptropnic I mam jeszcze jedno pytanie : Komputer pokazuje że spalanie w mieście wynosi 11L, to chyba trochę dużo ? A przysięgam, że jeździłem tempem żółwia...
wrclaguna Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Szukaj na pierwszej stronie we wlepie ksiazki serwisowej Przykład : Kody wyposażenia ť Audi Klub Polska Co do spalania to pasuje pierwsze wszystko wyzerowac na manetce po prawej stronie (FIS)
koli456 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Moja mi spala 7l po miescie przy spokojnej jezdzie.....
dziadek Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Jak nie quattro to tylko multitronic
Rekomendowane odpowiedzi