Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Samopoziomowanie xenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóz mam małe pytanie odnośnie samopoziomowania ksenonów bo osobiście nie wiem czy jest ok czy też nie.

Włączając stacyjkę i od razu światła idą one w dół a potem w górę i stają.

A dwa: jeżeli np najpierw odpalę auto a po ok 10 sekundach włączę światła nie idą one w dół ani w górę (czy tak ma być?) muszę po odpaleniu auta od razu włączyć światła by one szły w dół a potem w górę.

Czy tak powinno być w 1szym i drugim przykładzie w/w?

Opublikowano

wszystko jest jak najbardziej OK

Opublikowano

A jeśli mogę dopytać dlaczego lampy nie idą w górę dół jeśli po 5 sekundach od odpalenia auta włączę światła?

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

I czy podczas jazdy lampy jakos same co jakiś czas dopasowują sobie kąt świecenia?

Opublikowano

bo testuja i ustawiaja sie zawsze lampy po wlaczeniu zaplonu niezaleznie od tego czy jest wlaczone swioatło czy nie, po zatym ten test mozna wylaczyc

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

co to jest kąt świecenia u Ciebie >?

jesli mowisz o horyzoncie swiatłocienie to zawsze gdy zmieni sie zawartosc pojazdu

Opublikowano

Chodzi mi oto że podczas jazdy jak np zapakuje samochod to czy podczas jazdy one automatycznie się obniża?

Opublikowano
bo testuja i ustawiaja sie zawsze lampy po wlaczeniu zaplonu niezaleznie od tego czy jest wlaczone swioatło czy nie, po zatym ten test mozna wylaczyc

jak wyłączyć test VAGiem?

Opublikowano
Chodzi mi oto że podczas jazdy jak np zapakuje samochod to czy podczas jazdy one automatycznie się obniża?

jak najbardziej tak :wink:

Opublikowano

Na lewym przednim i lewym tylnym wahaczu masz czujniki, które wraz ze zmianą obciążenia danej osi regulują światła do pozycji 0 - ustawionej np na przeglądzie :decayed: