hidden22 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Witam. Mam problem nie dziala u mnie wogole klapa gaszaca...sprawdzalem wezyki czy nie dziurawe i jest wszystko ok wezyki tez dobrze podlaczone. Zadnych bledow w silniku nie ma turbo oraz w wezyku co wchodzi w EGR u gory w tym grzybku jest ciesnienie ale klapa nie dostaje cisnienie i nie chodzi... srawdzalem palcem w tym wezyku od klapy gaszace i wogole nie daje cisnienia zadnego zalozony byl nawet nowy zaworek od klapy i tez nic, koles sprawdzal jakos vagiem i wtedy niby pojawilo sie cisnienie gdzie uszkac usterki? jest jakis bezpiecznik czy cos bo telepie jak cos silnikiem przy gaszeniu... ---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ---------- mam pytanie bylem wyjac wlasnie ten zaworek zwrotny i jak dmucham w niego od strony czarnej to nie idzie bo jest zamkniety a jak dmucham ze strony bialem to cisnienie przechodzi. od strony czarnej podlacozny jest wezyk od vacum co idzie tak powinno byc? bo dziwne tam gdzie idzie w vacum dmucham i blokuje sie a od strony bialej jak dmucham to powietrze przechodzi...
PRZEMEKC Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 hmmm ---------- Post dopisany at 09:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:21 ---------- nie ciscnienie a podcisnienie, membrana w gruszcze jest zasysana a nie że tłoczone jest do niej powietrze odrazu dla innych czytajacych wkleje wczesnieszy watek odnosnie tego samego ,u mnie problemem była dziura w membranie. http://a4-klub.pl/1-9-194/pytanie-dzialanie-egr-brak-cisnienia-wezyku-wchacy-czarnej-raczki-egr-279752/ wspominałes cos w poprzednim wątku o luznym krućcu pompy tandemowej-vacum
Rekomendowane odpowiedzi