Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamek drzwi w Audi A4 B8 nie otwiera się z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Otóż chodzi o to, że kiedy zamykam samochód z pilota i odrazu otwieram (zanim się uzbroi) to wszystko jest ok??? Natomiast jak zamknę i odczekam te pół minuty aż się uzbroi i otworzę z pilota to nie odblokowują się tylne prawe drzwi, da się bez problemu od środka otworzyć. Mechanicznie jest wszystko ok. Możliwe że padł moduł w drzwiach???? czy mógł się np. tylko rozkodować sam z siebie???? Wiem, że jakby podpiął vaga to by wyszło, ale kurcze ciężko znaleźć kogoś z dobrym Vagiem wszyscy mają starocie i 3/4 bitów nie ma opisu dlatego do tej pory nie udało mi się zrobić tego ogrzewania lusterek.

A4B8 Avant 2008 r

http://www.audi4ever.com/v2/blog/details/26131/8K-T-uuml-rschloss-8J1837015A--Problem-und-Reparatur/index.html

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam problem z centralnym. Po otwarciu z pilota otwierają sie wszystkie dzwi z wyjątkiem tylnich lewych. Blokada wyłącza się jakby częściowo, bo od środka da się je otworzyć, a od zewnątrz nie. Czasem coś zaskoczy i otwierają się wszystkie drzwi prawidłowo. W czym może być problem? Czy zamek do wymiany, czy może coś można przeczyścić?

Błąd z vaga:

Friday,25,October,2013,17:17:30:32264

VCDS Version: Release 11.11.3

Address 62: Door, Rear Left Labels: 8K0-959-795.clb

Control Module Part Number: 8K0 959 795 C HW: 8K0 959 795 C

Component and/or Version: TSG HL H10 0306

Software Coding: 010C02204000210001

Work Shop Code: WSC 02391 823 56573

1 Fault Found:

02115 - Locking Unit for Central Locking

008 - Implausible Signal

Freeze Frame:

Fault Status: 01101000

Fault Priority: 3

Fault Frequency: 12

Reset counter: 168

Mileage: 40779 km

Time Indication: 0

Date: 2013.10.03

Time: 09:36:16

Opublikowano

Mam dokladnie ten sam problem :kwasny:

Ja uzywam VAG vcds 12.10.3 i usunolem blad ale dalej sie nie otwieraja:facepalm:

Opublikowano

Ja mam tęż tak samo z dnia na dzień przestało działać tylne lewe i d..a otwieram od środka klamka a zamykam wciskając przycisk. Nie wiem co mogło paść? Dodam że niekiedy pompka trochę dłużej pracuje.

Opublikowano

Widze ze to nie jednorazowy przypadek:facepalm:

Opublikowano

u mnie nie zamyka drzwi kierowcy podczas jazdy :facepalm:

Opublikowano

Widzę, że nie jestem sam z tym problemem. Czy nie ma jednak żadnego rozwiązania? Czy komuś udało się naprawić ten zamek? Czy pozostaje tylko wymiana na nowy?

Opublikowano

Witam

Nie mogę otworzyć lewych tylnych drzwi z pilota. Nie słychać odgłosu rygla przy tych drzwiach. Klamką od środka da się otworzyć.

Proszę o jakieś sugestie.

Opublikowano

Byłem u mechanika. Zamek drzwi. Używka z robocizną-250PLN

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kurcze czy ktoś ma rozwiązanie tego problemu??

mam dokładnie ten sam przypadek i strasznie mnie to denerwuje/

Dzięki

Opublikowano

W sumie u mnie jest troszkę inny problem ale bardzo podobny. Jak zamknę samochód pilotem i otworzę to nie mogę od zewnątrz klamką go otworzyć. Od środka można i dalej otwiera się już normalnie zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. I działa wszystko dobrze do momentu kolejnego zablokowania pilotem.

Nikt na prawdę nie ma tego problemu, tylko ja jestem tym wybrańcem, w ASO powiedzieli mi że to może być wina zamka nowy 560 zł :) + wymiana 200 zł.

Dużo też piszą na innych forach w innych samochodach że powodem może być linka która mogła spaść z mocowania.

Czy ktoś ma podobny problem w B8??

A i czy ktoś wie co to za regulacja jest we wszystkich drzwiach pod zaślepką gumową około 4-5 cm nad zamkiem??

Jakaś biała plastikowa śrubka, do czego ona służy??

Proszę o pomoc. może wspólnymi siłami rozwiążemy problem, ja w sobotę za tydzień rozbiorę boczek ale nie wiem czy tam coś zobaczę ciekawego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@bananagb: możesz podzielic sie z nami informacją, w jaki sposób rozwiązałeś problem? Wymiana, czy naprawa?

@Lunatyk: rozbierałeś już może boczek? daj znać, czy coś znalazłeś w tym temacie, bo tez mam ten problem, a nie uśmiecha mi się zostawiać 760pln w ASO

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Problem rozwiązałem nie wiem jak na długo ale na razie już ponad miesiąc jest bez problemu,

Boczek rozebrałem wyjąłem zamek, niestety z zamkiem nie da się nic zrobić gdyż jest mocno zabudowany i poskręcany różnymi śrubkami.

Więc nalałem do środka, przez otwory jakie się tylko dało płyn KONTAKT w sprayu, aż leciało z niego. I wszystko zaczęło pięknie chodzić :)

Tak więc po prostu coś z elektroniką się sypie, ale na pewno jest to najlepsze-najtańsze rozwiązanie.

Urwały się 2 zaczepy od boczka ale na to wpływu nie miałem siedziały bardzo mocno.

Tak więc problem rozwiązałem

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie tez pojawił się problem z drzwiami drzwi zamykają się z pilota lecz już nie idzie ich otworzyć od zewnątrz .

Adres 52: Elektr.drzwi pas. Plik etykiet: 8K0-959-792.clb
Oznaczenie elementu: 8K0 959 792 D HW: 8K0 959 792 D
Komponent i/lub wersja: TSG BF H11 0250
Kodowanie: 011C13204E00410001
Kod serwisu: WSC 02399 823 56573
VCID: 40853B91D3DDB71861C
Znaleziono 1 błąd:
02115 - Jednostka zamykająca centralnego zamka
008 - Niezrozumiały sygnał - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 00101000
Priorytet błędu: 3
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 183
Przebieg: 101649 km
Wskaźnik czasu: 0
Data: 2015.01.31
Czas: 16:45:08
czy tu winny jest sterownik ?? gdzie mogę kupić taki sterownik ??

Co jeszcze zauważyłem ze jak ciagne za klamke drzwi się nie otwierają a kierunkowskazy mrugają ...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

typowa usterka w B8, jeśli kontakt nie pomoże to tylko wymiana zamka na nowy. Stary popsuty warto zachować bo jest w nim wiele części, które można wykorzystać w przypadku jeśli zepsuje się kolejny zamek.

Opublikowano

Znalazłem stronkę i tam jest ładnie pokazane jak uzdrowić zamek. Przeprowadziłem tą operacje z sukcesem - http://www.audi4ever.com/v2/blog/details/26131/8K-T-uuml-rschloss-8J1837015A--Problem-und-Reparatur/index.html

próbowałem to robić przy okazji wymiany zamka, poskładać później wszystko do kupy to jest wyzwanie.

Opublikowano

Ja to zrobiłem troche po swojemu . po wyjęciu zamka odkręcilem tylko te śrubki i wkręty które pozwoliły mi rozpołowić tą plastikową białą obudowę. Tą część zamka z zapadką tylko odsunąłem, zdjąłem jedną część tej białej obudowy , dogiąłem blaszki styków i wszystko śmiga. Trzeba tylko popatrzeć jak jest ułożona taka plstikowa podłużna zapadeczka i potem ją przy składaniu lekko unieść.

Opublikowano

W sumie u mnie jest troszkę inny problem ale bardzo podobny. Jak zamknę samochód pilotem i otworzę to nie mogę od zewnątrz klamką go otworzyć. Od środka można i dalej otwiera się już normalnie zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. I działa wszystko dobrze do momentu kolejnego zablokowania pilotem.

Nikt na prawdę nie ma tego problemu, tylko ja jestem tym wybrańcem, w ASO powiedzieli mi że to może być wina zamka nowy 560 zł :) + wymiana 200 zł.

Dużo też piszą na innych forach w innych samochodach że powodem może być linka która mogła spaść z mocowania.

Czy ktoś ma podobny problem w B8??

A i czy ktoś wie co to za regulacja jest we wszystkich drzwiach pod zaślepką gumową około 4-5 cm nad zamkiem??

Jakaś biała plastikowa śrubka, do czego ona służy??

Proszę o pomoc. może wspólnymi siłami rozwiążemy problem, ja w sobotę za tydzień rozbiorę boczek ale nie wiem czy tam coś zobaczę ciekawego.

witaj mam dokładnie dentyczny problem zamknę samochód pilotem i otworzę to nie mogę od zewnątrz klamką go otworzyć. Od środka można i dalej otwiera się już normalnie zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. I działa wszystko dobrze do momentu kolejnego zablokowania pilotem.ta reglacja mi trochę pomogła bo otwierały się i zamykały do momentu gdy znowu pojechałem w trasę i wróciłem musiałe znowu regulować