Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana z ABS na ABS-EDS 1995-1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powaznie Ci napisałem, teraz Twoja głowa w tym jak go prawidłowo uzyc.

---------- Post dopisany at 19:01 ---------- Poprzedni post napisany at 19:01 ----------

gumowym młotkiem

Dev powaznie pytam bo przejzalem mnostwo watkow na forum i 100% odpowiedzi nie znalazlem. Mam problem z abs bo vag wyrzuca blad ze sterownik pompy abs zepsuty wiec wymiana pompy badz samego sterownika konieczna a nie chce miec niespodzianek przy wymianie. Nie mam nikogo zaufanego zeby sie tymzajal dlatego pisze na forum.:facepalm:

wystarczy że wymienisz lub naprawisz sam sterownik, bloku nie trzeba rozszczelniac

Opublikowano

Jedyne zastosowanie jakie przychodzi mi do glowy to nie uzycie go na aucie:facepalm: Kupilem pompe z takim samym numerem i z takim samym sterownikiem jak mam w aucie. I teraz rodzi sie kolejne pytanie. Czy jest mozliwa wymiama samego sterownika bez wyciagania pompy? Wiem ze to pewnie dla Ciebie banalne ale z tego co patrzylem to dostep do srub/wkretow jest mocno utrudniony:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

ale sterownik to masz pod kanapa.....

---------- Post dopisany at 19:11 ---------- Poprzedni post napisany at 19:10 ----------

jak cos to mam swoj na sprzedaz :) sprawny 100%

Opublikowano

no niestety, trzeba wszystko dookoła porozbierac i popuscic z mocowań blok ABS

potem ostrożnie wyjąc sterownik i założyc nowy, jezeli nr sie zgadzają to nie powinno byc problemu

Opublikowano
no niestety, trzeba wszystko dookoła porozbierac i popuscic z mocowań blok ABS

potem ostrożnie wyjąc sterownik i założyc nowy, jezeli nr sie zgadzają to nie powinno byc problemu

Dlaczego nie zwrocilem sie z tym od razu do Ciebie:facepalm: myslalem ze moze latwiej bedzie wymienic blok abs bez odkrecania sterownika ale teraz widze ze to byl blad:kwasny: czyli jak zrobie miejsce do okola to juz z wymiana sterownika nie powinno byc problemu?

Opublikowano

nie n ie powinno byc problemów

jak odkrecisz śruby od bloku to ostrożnie sciagaj sterownik żeby cewki Ci nie powypadały

Opublikowano
nie n ie powinno byc problemów

jak odkrecisz śruby od bloku to ostrożnie sciagaj sterownik żeby cewki Ci nie powypadały

Mam druga pompe wiec moze najpierw na niej sprobuje. Generalnie zahaczenie o cos czy jakikolwiek wstrzas nie jest wskazane. Czy czegos jeszcze moge sie spodziewac badz jestes w stanie cos podpowiedziec zebym potem w czarnej doopie sie nie znalazl?

Opublikowano

spokojnie mozesz sobie działać z wymianą

najpierw akku potem wtyczka i na koniec sterownik

potem w odwrotnej kolejnosci

Opublikowano

Podziekowal :hi:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jakby miał ktoś w planie rezać, mam do sprzedania sterownik :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Heyo Jako ze jestem nowym posiadaczem a4 mam pytanko odnośnie tego tematu, a mianowicie

Mam a 4 b5 z 95 roku 1.8 quattro i z tego co widze to mam taką pompe z werzykami z boku ale nie widze nigdzie tego sterownika od abs-eds

Czy czasem nie było seryjnie to montowane w każdym quattro ? jak sprawdzić to na szybko czy mam ten układ ?

Opublikowano

Zerknij pod tylną kanapę jaki masz sterownik, czy masz ABS czy ABS/EDS:wink:

Opublikowano

Kazde Q ma EDS

Opublikowano

ja mam audi a4 z 1998 to po małym lifcie bez zanczków na błotniku i nową kierownicą prosze mi powiedzieć co mam zrobić albo czy mam ten ebs bo nie sprawdzałęm ?

Opublikowano

Podepnij VAGa. Blok ABS i bedziesz wiedzieć.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Fajny bajer. Ale dla fanów palenia kapci odpada :)

Pytanie, podczas palenia co się będzie działo, rozwali hamulce? Czy na dwa koła będzie paliło równo?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a jak wygląda taka zamiana w autach 99r ?? bo mam chyba tylko abs ... pompa 8EO 614 111 AB ... pod tylnym fotelem brak sterownika

991641_DSC_000811.jpg

Edytowane przez daro87

Opublikowano

AB - tylko ABS

Opublikowano

:facepalm: to jakie pompy szukać ? i jak z podłączeniem ?

Opublikowano

A ma ktoś z was może do sprzedania taki komplecik tzn pompa komp i wszystko co do tego potrzebne? jeśli tak to jaka cena? Lub czego dokładnie szukać z jakimi nr itp

Drugie pytanie to jak ten system ma się do suchego, przyczepnego asfaltu (lato) i ruszania spod tzw świateł? :D Chodzi o napęd FWD

czy dzięki temu systemowi mamy większa trakcje podczas ostrego startu i dzięki temu szybciej ruszymy bez mielenia kołami, czy wręcz przeciwnie stracimy na starcie w porównaniu do serii czyli braku EDS? :naughty: